Η Kodak ένα βήμα πριν τη χρεοκωπία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Wall Street Journal η εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων Kodak ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση. Μετά από 131 χρόνια παρουσίας στο χώρο, η εταιρεία που κάποτε ήταν ανάμεσα στους κολοσσούς της Αμερικής αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό της σύγχρονης εποχής.

Τα προβλήματα για την Kodak άρχισαν να εμφανίζονται από τα τέλη της δεκαετίας του '90 την εποχή δηλαδή που ξεκίνησε η εξάπλωση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία σκοπεύει να κινήσει σύντομα τις διαδικασίες της πτώχευσης ζητώντας την προστασία του Άρθρου 19.

Μοναδική ελπίδα σωτηρίας για την Kodak αποτελεί το ενδεχόμενο να πουλήσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από τις ψηφιακές πατέντες που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, το σχέδιο χρεωκοπίας υπαγορεύει στην εταιρεία να βγάλει σε δημοπρασία 1.100 από αυτές προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να πληρώσει τους λογαριασμούς της και το δυναμικό των 19.000 εργαζομένων που απασχολεί!

Ωστόσο η δημοσίευση της είδησης για πιθανή χρεωκοπία στο άμεσο μέλλον φαίνεται να έπληξε ακόμα περισσότερο την Kodak που για πρώτη φορά χθες είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει στα $ο.47.

[πηγή wsj]
Loading