Ποινές φυλάκισης έως 10 χρόνια για όσους διανέμουν πειρατικό υλικό μέσω Kodi

Συνεχίζονται τα "ευχάριστα" νέα για τους χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας Kodi, με την Βρετανική κυβέρνηση να ετοιμάζει ποινές φυλάκισης από 2 έως 10 χρόνια για αυτούς που streamάρουν παράνομα υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Η είδηση έρχεται να προστεθεί στην απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας που έκρινε παράνομη την πώληση των TV boxes με προεγκατεστημένο το Kodi (μαζί με τα παράνομα add-ons) στην Ευρώπη.

Όπως σημειώσαμε και στην προηγούμενη αναφορά μας, το Kodi θεωρητικά χρησιμοποιείται από τους χρήστες ως media center, αλλά η ΕΕ γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των χρηστών το προτιμά για να παρακολουθεί δωρεάν υλικό μέσα από τα εκατοντάδες add-ons που μπορεί να βρει κανείς πανεύκολα. Προφανώς, δεν μπορεί να βάλει φρένο στην χρήση του open-source λογισμικού, αλλά προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται τουλάχιστον στο επίπεδο πώλησης αυτών των συσκευών.

Σε ό,τι αφορά τις ποινές φυλάκισης, κρατήστε ότι αφορούν όσους πιαστούν να streamάρουν πειρατικό υλικό και όχι τον οποιοδήποτε χρήστη "έτυχε" να παρακολουθεί π.χ. μια ταινία μέσα από κάποιο add-on. Αν βέβαια κυνηγήσουν πραγματικά τους διανομείς του πειρατικού υλικού, τότε είναι σίγουρο ότι οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα βρίσκουν τόσο εύκολα αυτά που θέλουν στα add-ons τους.

[via]

Loading