O CEO της Google, Larry Page, θεωρεί ότι η Facebook κάνει κακή δουλειά με τα προϊόντα της

larry page

O CEO της Google, Larry Page, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Steven Levy του Wired μίλησε για αρκετά θέματα σχολιάζοντας μεταξύ άλλων δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή: Facebook και Apple. Ο Page χαρακτήρισε ισχυρή την παρουσία της Facebook στο χώρο των κοινωνικών δικτύων αλλά χαμηλή την ικανότητα της εταιρείας όσον αφορά τα προϊόντα, για τα οποία θεωρεί ότι κάνει «κακή δουλειά».

Με λίγα λόγια ο Page δεν ανησυχεί για την Facebook και δεν φοβάται να το δηλώσει παρόλο που η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν η εταιρεία ανακοινώσει το Graph Search. Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι προκειμένου να πετύχει η Google στα social media δεν χρειάζεται να αποτύχει η Facebook. «Στην πραγματικότητα κάνουμε κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο Page. «Νομίζω ότι είναι εξωφρενικό να λέμε ότι υπάρχει χώρος μόνο για μία εταιρεία σε τέτοιους τομείς. [...] Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το Google+ μέχρι στιγμής. [...] Πολλά από αυτά έχουν αντιγραφεί από τους ανταγωνιστές μας, οπότε νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά».

Ούτε για την Apple ο Page μάσησε τα λόγια του αναγνωρίζοντας ότι η στρατηγική της εταιρείας να ασχολείται με έναν πολύ μικρό αριθμό πραγμάτων λειτουργεί υπέρ της τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι μια φιλοσοφία που ασπάζεται η Google. Σχολίασε, επίσης, το περίφημο σχόλιο του Steve Jobs περί «θερμοπυρηνικού πολέμου» κατά του Android απαντώντας απλά με την ερώτηση «πόσο καλά δουλεύει αυτό για αυτούς;» σημειώνοντας ότι το Android είναι πολύ πετυχημένο και είναι ενθουσιασμένοι με αυτό.

[via MacUser]

Loading