Leica M Edition 60: Σύγχρονη ψηφιακή κάμερα, όμως, χωρίς οθόνη για τα 60 χρόνια της M-Series! [Video]

leica_m

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την κυκλοφορία της Leica M3, την πρώτη της θρυλικής M-series που συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι σήμερα, η εταιρεία αποφάσισε να παρουσιάσει στη Photokina 2014 ένα συλλεκτικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο μόλις σε 600 κομμάτια και με τιμή €15.000 (μαζί με φακό Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH.)

Η Leica M Edition 60 είναι μια σύγχρονη ψηφιακή rangefinder κάμερα που ακολουθεί τον κλασικό σχεδιασμό της εταιρείας, αλλά έρχεται με μια πολύ σημαντική διαφορά. Δεν διαθέτει οθόνη! Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να τη χρησιμοποιεί όπως τις παλιές κάμερες με φιλμ.

"Η δουλειά με την Leica M Edition 60 απαιτεί την ίδια φροντίδα και προσοχή που θα επιδεικνύατε με ένα αναλογικό μοντέλο. Μόνο ο αισθητήρας και τα ηλεκτρονικά συστήματα αντανακλούν την κορυφαία σημερινή τεχνολογία. Ο φωτογράφος θα πρέπει να κεντράρει το αντίκειμενο στη διόπτρα, να ρυθμίσει την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα και να πατήσει το κουμπί την κατάλληλη στιγμή. Έτσι, η προσοχή του μένει στραμμένη στη φωτογραφία και όχι στις περιφερειακές ρυθμίσεις"

Η οθόνη στο πίσω μέρος έχει αντικατασταθεί από έναν διακόπτη επιλογής ISO, οπότε, ο φωτογράφος θα έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη φωτοευαισθησία.

leica_m_1

[PR]

Loading