H Lenovo εξαγοράζει την Motorola από την Google για $3 δισ.

Google Motorola Logo

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Lenovo βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να εξαγοράσει το τμήμα της Motorola από την Google για το ποσό των $3 δισεκατομμυρίων $2.91 δισεκατομμύρια- μετρητά και σε μετοχές. Με αυτόν τον τρόπο η κινέζικη εταιρεία θέτει ισχυρή βάση ώστε να μπει ξανά στην αγορά των φορητών συσκευών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αν και οι λεπτομέρειες μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εξαγορά περιλαμβάνει το hardware κομμάτι της Motorola μαζί με αρκετές πατέντες αφήνοντας εννοηθεί ότι η Google θα κρατήσει την ιδιοκτησία ορισμένων εξ αυτών. Καμία από τις δύο εταιρείες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τις συζητήσεις αν και είναι θέμα χρόνου.

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της Motorola το 2011 με το υπέρογκο ποσό των $12.5 δισεκατομμυρίων για την απόκτηση του τεράστιου χαρτοφυλακίου της εταιρείας που περιλάμβανε πάνω από 17000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η εξαγορά απέβη άκαρπη αφού έκτοτε η εταιρεία δεν τα πάει καθόλου καλά εναντίον της Apple στα δικαστήρια ενώ και από οικονομική άποψη η Google χάνει λεφτά. Πράγμα που δικαιολογεί μάλλον και την εξαιρετικά χαμηλή τιμή πώλησης.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη του 2012 η Google πούλησε το τμήμα Home της Motorola, το τμήμα υπεύθυνο για την κατασκευή set-top boxes, modems κτλπ, στα $2.35 δισεκατομμύρια (μετρητά και μετοχές) στην Arris. 

U P D A T E

H Google επιβεβαίωσε την εξαγορά, η οποία «κλειδώνει» στα $2.91 δισεκατομμύρια. Θα διατηρήσει την συντριπτική πλειοψηφία των πατεντών της Motorola, ωστόσο, και θα αδειοδοτήσει την χρήση τους στη Lenovo.

[via Reuters]

Loading