Lenovo Smart Assistant και Smart Storage: Ηχείο με ψηφιακή βοηθό Alexa (της Amazon) και νέο storage-hub [CES 2017]

Ξεκινάμε τη...διαβολοβδομάδα της CES 2017 με δύο ενδιαφέροντα gadgets από τη Lenovo, μία έξυπνη συσκευή με ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό για το σπίτι και ένα υπολογιστή-αποθηκευτικό χώρο για backup και κεντρική διαχείριση.

Το Lenovo Smart Assistant είναι ουσιαστικά ένα Amazon Echo, αφού χρησιμοποιεί τη φωνητική βοηθό Alexa της Amazon, αλλά με καλύτερο μικρόφωνο (8x 360°, noise supression, acoustic cancellation) και ηχείο (5W + 10W woofer). Ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιεί για την αναπαραγωγή μουσικής, για να λαμβάνει απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα του, τον καιρό, να πραγματοποιεί παραγγελίες κλπ., δηλαδή να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της Alexa.

Η βασική έκδοση θα κοστίζει $129.99, αλλά θα κυκλοφορήσει και έκδοση με ηχεία Harman Kardon στα $179.99.

Σε ό,τι αφορά το Lenovo Smart Storage, πρόκειται για έναν εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο χωρητικότητας 6TB με δυνατότητα υποστήριξης πολλαπλών συσκευών και αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων για να είναι προσβάσιμος από πολλές συσκευές μέσα στο σπίτι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που ταξινομεί αυτόματα τις φωτογραφίες ανάλογα με τα πρόσωπα.

Διαθέτει επεξεργαστή dual-core Intel Celeron 1.6GHz, 2GB RAM, 8GB ROM και υποδοχές RJ45 1000M, 2x USB 3.0. Υποστηρίζει το πρώτοκολλο DLNA για απευθείας αναπαραγωγή περιεχομένου και η μετάδοση γίνεται ασύρματα. Τέλος, επάνω στο κουτί θα βρείτε recent button για άμεση πρόσβαση στα πιο πρόσφατα αρχεία, καθώς και One Key button για άμεσο upload.

Η τιμή του ορίστηκε στα $139.99.

Loading