LG

Συμφωνία της LG με τη Unity Technologies για την υποστήριξη video games στις Smart TVs!

LG Smart TV Apps

Λίγο καιρό μετά τη συμφωνία με τη Gaikai, η LG κλείνει ακόμα μία συνεργασία για να φέρει video games στις νέες Smart TVs που είδαμε στη CES 2012, αυτή τη φορά με τη Unity Technologies.

Η Unity Technologies βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της πλατφόρμας Unity για developers, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν διαδραστικές εφαρμογές 2D και 3D για φορητές συσκευές (smartphones/tablets), set-top boxes, Internet-connected τηλεοράσεις κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κοινότητα της Unity συμμετέχουν περισσότεροι από 750.000 developers, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρίες, ανεξάρτητες παραγωγές, φοιτητές και χομπίστες, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η LG ετοιμάζεται να φέρει τεράστιο αριθμό εφαρμογών στις μελλοντικές τηλεοράσεις της.

Σύμφωνα με τον CEO της Unity Technologies, David Helgason,

"Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LG στις τηλεοράσεις της είναι πολύ εντυπωσιακή και προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία στους προγραμματιστές που βρίσκονται υπό την αιγίδα της Unity, να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους για την προώθηση των εφαρμογών τους μέσα από την πλατφόρμα Unity, και οι Smart TVs της LG είναι το κατάλληλο μέσο"

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο απώτερος στόχος της LG είναι να φέρει παιχνίδια επιπέδου παιχνιδοκονσόλας στις τηλεοράσεις χωρίς να χρειάζεται εξωτερική συσκευή, χάριν στους εξαιρετικά ισχυρούς επεξεργαστές που χρησιμοποιεί, με χειριστήριο το Magic Motion Remote.

[πηγή Eurogamer]
Loading