LG G2: Μια εβδομάδα με το κορυφαίο smartphone της LG [Review]

lg_g2_techgear_10

Η απάντηση της LG στις high-end προτάσεις των ανταγωνιστών της για το 2013 δεν ήταν άλλη από το LG G2, ένα smartphone που θα μπορούσε να σημειώσει πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις (2.3+ εκατ. μέχρι σήμερα) αν το τμήμα marketing της εταιρείας δούλευε λίγο καλύτερα ή, πιο σωστά, με μεγαλύτερη επιθετικότητα. Όπως και να 'χει, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μερικές ημέρες με το LG G2 στα χέρια μας και οι εντυπώσεις μας καταγράφονται στις παρακάτω γραμμές.

Ξεκινώντας να υπενθυμίσουμε ότι η LG τόλμησε να τοποθετήσει φυσικά κουμπιά στο πίσω μέρος της συσκευής (για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, volume up/down, κάμερα), κάτι που μπορεί να ξενίσει αρχικά τον χρήστη αφού οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει είτε τα κουμπιά να βρίσκονται στα πλαϊνά είτε στην οθόνη. Καλού κακού, όμως, μέχρι να μάθει ο χρήστης πως να κρατά τη συσκευή και να χρησιμοποιεί τα πίσω κουμπιά χωρίς τον κίνδυνο να του φύγει από το χέρι, μπορεί να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί την οθόνη με διπλό γρήγορο άγγιγμα. Τα πάντα είναι θέμα συνήθειας και μετά από λίγη ώρα δεν το σκέφτεσαι καν.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή, έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό Android smartphone με πλαστικό πίσω μέρος, με καλή αίσθηση στο χέρι και σχετικά ελαφρύ βάρος δεδομένου του μεγέθους του. Θα περίμενε κανείς ότι λόγω της μεγάλης οθόνης (5.2'') θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο, όμως έχει τοποθετηθεί σχεδόν χωρίς κανένα περιθώριο και όσοι έχετε εμπειρία με smartphones 4.7''-5'' δεν θα καταλάβετε τη διαφορά.

Η οθόνη IPS LCD είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του LG G2, κάτι που μαρτυρά η ανάλυση 424ppi, με πολύ ζωντανά χρώματα και εξαιρετική φωτεινότητα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με έντονο φωτισμό. Σίγουρα δεν πιάνει τα επίπεδα του μαύρου που παρατηρούμε σε Super AMOLED ή ClearBlack, αλλά αποζημιώνει τον χρήστη με την καθαρότητα της.

Από πλευράς απόδοσης, το LG G2 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα laptop, αφού ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 800 2.26GHz και η μνήμη RAM 2GB είναι υπεραρκετά για να καλύψουν κάθε ανάγκη και επιτρέπουν απρόσκοπτο multitasking, χωρίς να "καίνε" ενεργειακά τη συσκευή. Μη περιμένετε αποτελέσματα σε benchmarks για να διαπιστώσετε τις επιδόσεις. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να το καταλάβει κανείς είναι η καθημερινή χρήση και προσωπικά δεν παρατήρησα ούτε κατ' ελάχιστον το παραμικρό "σκάλωμα" κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής Full HD video, αλλά και κατά την εναλλαγή εφαρμογών από games σε videos σε browser κλπ. Έδω μπορούμε να συμπληρώσουμε και για την αυτονομία, το μεγάλο πρόβλημα των smartphones, ότι χάριν στη μπαταρία των 3000mAh βγαίνει σχετικά άνετα ένα 24ωρο.

Το περιβάλλον χρήσης είναι βασισμένο επάνω στην έκδοση Android 4.2 Jelly Bean (στις αρχές 2014 θα γίνει η αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat) και φυσικά ξεχωρίζει η λειτουργία Qslide, χάριν στην οποία ο χρήστης μπορεί να ανοίξει δύο διαφορετικές εφαρμογές σε παράθυρα στην ίδια οθόνη, άλλη μία απόδειξη και της υπολογιστικής δύναμης του LG G2. Οι επιλογές για διαμόρφωση του περιβάλλοντος και των συντομεύσεων είναι πάρα πολλές, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη.

Για το τέλος αφήσαμε την κάμερα, η οποία είναι πραγματικά εξαιρετική και θα την τοποθετούσα σε απόδοση κάτω μόνο από αυτές των Nokia Lumia 1020 και iPhone 5S. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά από φωτογραφία για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες της, ενώ ακόμα και οι πιο ερασιτέχνες θα διαπιστώσετε τη διαφορά στις λήψεις σας συγκριτικά με άλλα smartphones, κυρίως λόγω του οπτικού συστήματος σταθεροποίησης εικόνας (O.I.S.).

Οι λήψεις με ενεργοποιημένο HDR γίνονται ταχύτατα χωρίς "περίεργες" αλλοιώσεις, τα χρώματα αποδίδονται με την απαραίτητη ζωντάνια και αληθοφάνεια, ενώ είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα σε κάδρο με διαφορετικές εντάσεις φωτός. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να "πειράξει" οποιαδήποτε ρύθμιση επιθυμεί και φυσικά να παίξει με τα διάφορα έτοιμα modes, όπως Beauty Shot (εντοπίζει πρόσωπα και "μαλακώνει" το δέρμα), Time Catch Shot (λήψη 5 μαζεμένων εικόνων με ένα πάτημα για απαθανάτιση κίνησης) και Dual Camera (ταυτόχρονη λήψη και με τις δύο κάμερες).

Δύο λόγια και για τη λήψη video. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα το σύστημα O.I.S., αλλά και πάλι χρειάζεται σταθερό χέρι για να βγει κάτι καλό, ενώ και ο ήχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος κατά την εγγραφή. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι πρόκειται για smartphone και όχι για ψηφιακή κάμερα.

Στο διά ταύτα, το LG G2 είναι ένα ολοκληρωμένο smartphone με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, εντυπωσιακή οθόνη και εξαιρετική κάμερα. Σίγουρα καλύπτει τις ανάγκες και τις προσδοκίες ενός υποψήφιου αγοραστή σε αυτή την κατηγορία. Από την άλλη μεριά, καλό θα είναι (όπως και για κάθε άλλη συσκευή βέβαια) προτού αποφασίσετε να επενδύσετε τα χρήματα σας να το περιεργαστείτε για αρκετή ώρα σε κάποιο κατάστημα, έτσι ώστε να δείτε αν σας βολεύουν τα κουμπιά στο πίσω μέρος, ενώ θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι δεν διαθέτει υποδοχή microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου (16GB/32GB).

Loading