Quick Charge 3.0 στο LG G5 και Quick Charge 2.0 στο Galaxy S7 / S7 edge

lg_g5_galaxy_s7

Θα περίμενε κανείς ότι όλα τα smartphones με Snapragon 820 SoC θα υποστηρίζουν την τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Quick Charge 3.0, αλλά φαίνεται ότι τελικά πρόκειται για επιλογή που αν θέλουν ακολουθούν οι κατασκευάστριες εταιρείες. Για παράδειγμα, έχει επιβεβαιωθεί ότι το LG G5 υποστηρίζει την τελευταία τεχνολογία, ωστόσο, τα Samsung Galaxy S7 / S7 edge θα πορευτούν με την Quick Charge 2.0 που είναι θεωρητικά κατά 45% πιο αργή.

Η πρώτη μας σκέψη για αυτή την "απώλεια" πήγε στο γεγονός ότι οι ναυαρχίδες της Samsung διαθέτουν υποδοχή microUSB, αλλά η Qualcomm έχει ξεκαθαρίσει ότι η τεχνολογία Quick Charge 3.0 υποστηρίζεται και από τις υποδοχές microUSB. Ο λόγος για τη μη υιοθέτηση της τεχνολογίας βρίσκεται στην κυκλοφορία εκδόσεων με επεξεργαστές Samsung Exynos 8890, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τις προδιαγραφές της Qualcomm.

Μένει να γίνει κάποια σύγκριση στην φόρτιση των δύο συσκευών για να δούμε αν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στην ταχύτητα, με δεδομένο ότι η Samsung έχει εφαρμόσει τις δικές της τεχνολογίες για να ενισχύσει την μπαταρία των συσκευών της.

[via]

 

 

Loading