LG

LG SIGNATURE OLED T: Η πρώτη διάφανη OLED τηλεόραση στον κόσμο

Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει την πρώτη ασύρματη transparent τηλεόραση OLED στον κόσμο στη CES 2024. Η LG SIGNATURE OLED T είναι ένα τεχνολογικό θαύμα, που συνδυάζει την transparent οθόνη 4K OLED και την τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης βίντεο και ήχου της LG για να μεταμορφώσει την εμπειρία οθόνης όπως ποτέ άλλοτε. Η OLED T ξεκλειδώνει έναν κόσμο με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες και προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία της ποιότητα εικόνας που τροφοδοτείται από τον νέο επεξεργαστή α (Alpha) 11 AI. Η transparent OLED της LG, που αλλάζει τα δεδομένα, έχει κερδίσει πέντε βραβεία καινοτομίας CES 2024, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Best of Innovation.

Η LG SIGNATURE OLED T 77 ιντσών αποδεσμεύει τους χρήστες από τη μαύρη οθόνη.  Πρακτικά αόρατη όταν είναι απενεργοποιημένη, ενσωματώνεται στο περιβάλλον και απαλλάσσει τους χρήστες από το μακροχρόνιο πρόβλημα του τι να κάνουν με τη «μεγάλη μαύρη οθόνη». 

Η transparent οθόνη OLED καταργεί τους περιορισμούς των συμβατικών τηλεοράσεων. Η τηλεόραση δεν χρειάζεται πλέον να τοποθετείται στον τοίχο, αντ' αυτού, μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του δωματίου και να λειτουργήσει ως διαχωριστικό ή να στηριχθεί στο παράθυρο χωρίς να εμποδίζει τη θέα προς τα έξω. Το παρεχόμενο Zero Connect Box, το οποίο αξιοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης της LG για την αποστολή εικόνων και ήχου 4K στην OLED T, δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι πρίζες στο δωμάτιο και χωρίς τα καλώδια, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ένα καθαρό περιβάλλον θέασης χωρίς περισπασμούς.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της LG OLED T διευκολύνει τις διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης. Η OLED T διατίθεται σε αυτόνομες επιλογές, στον τοίχο ή επιτοίχια τοποθέτηση. Οι χρήστες μπορούν να την προσαρμόσουν προσθέτοντας μόνιμα ή κινούμενα ράφια σε μία ή και στις δύο πλευρές της οθόνης, ώστε να ταιριάζει με τις προτιμήσεις τους.

Η transparent OLED της LG επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν νέες μορφές ψυχαγωγίας και χρήσης μέσω της διπλής εμπειρίας θέασης: transparent και μη. Η OLED T γίνεται ένας διάφανος, ψηφιακός καμβάς για την προβολή έργων τέχνης, βίντεο ή φωτογραφιών με τη λειτουργία Always-On-Display (AOD). Το περιεχόμενο που προβάλλεται φαίνεται να αιωρείται στον αέρα, αλλά συγχρόνως συγχωνεύεται με τον περιβάλλοντα χώρο για να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό και ατμοσφαιρικό οπτικό αποτέλεσμα. Μια άλλη επιλογή είναι η λειτουργία T-Bar που προσφέρει μια χρήσιμη ένδειξη πληροφοριών κατά μήκος του κάτω μέρους της οθόνης. Η μπάρα T-Bar εμφανίζει ειδοποιήσεις ειδήσεων, ενημερώσεις για τον καιρό ή τον τίτλο των τραγουδιών που παίζονται, ενώ η υπόλοιπη οθόνη παρουσιάζει μια σαφή, ανεμπόδιστη θέα του χώρου πίσω της.

Για θέαση με τέλεια εικόνα OLED, απλά κάντε κλικ σε ένα κουμπί για να αυξήσετε την αντίθεση της οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας της LG OLED μέσω του νέου επεξεργαστή α (Alpha) 11 AI με 4 φορές μεγαλύτερη απόδοση AI, 70% βελτίωση στις επιδόσεις γραφικών και 30% γρηγορότερη ταχύτητα επεξεργασίας σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Η OLED T προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες οθόνης τόσο της transparent και vibrant-color με το πάτημα ενός κουμπιού.

«Ένα απίστευτο κατόρθωμα καινοτομίας με γνώμονα τον καταναλωτή, η LG SIGNATURE OLED T προσφέρει ολοκαίνουργιες εμπειρίες οθόνης, καθώς και την ποιότητα εικόνας και τις επιδόσεις της βραβευμένης τεχνολογίας OLED», δήλωσε ο Park Hyoung-sei, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Η transparent OLED της LG δίνει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία να διαμορφώσουν τους χώρους διαβίωσής τους, επαναπροσδιορίζοντας πλήρως τι είναι δυνατό και δείχνοντας τον δρόμο για ένα συναρπαστικό μέλλον για τη βιομηχανία τηλεοράσεων».

Loading