LoveIt, το Pinterest απέκτησε ανταγωνιστή και μάλιστα καλύτερο [Video]

Το Pinterest, το κοινωνικό δίκτυο που από την πρώτη στιγμή κατόρθωσε να ξεχωρίσει, φαίνεται πως απέκτησε ανταγωνιστή. Tο όνομα του είναι LoveIt και βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία μιας πλατφόρμας όπου μπορείς να ανακαλύψεις, να συλλέξεις, να οργανώσεις και να μοιραστείς εικόνες από όλα όσα σου αρέσουν.

Και ενώ με μια πρώτη ματιά τα δύο κοινωνικά δίκτυα μοιάζουν ολόιδια, το LoveIt φαίνεται να κερδίζει στα σημεία. Πρώτη και σημαντικότερη διαφορά είναι ότι επιτρέπει τη δημιουργία ιδιωτικών albums (στο Pinterest τα πάντα είναι δημόσια), στα οποία μπορείς να προσθέτεις φωτογραφίες της αρεσκείας σου και να καθορίζεις ποιος ακριβώς θέλεις να τις βλέπει ή να έχεις πρόσβαση μόνο εσύ.

Η δεύτερη διαφορά των δύο κοινωνικών δικτύων έχει να κάνει με το θέμα της πνευματικής ιδιοκτήσιας (copyrights) των εικόνων. Μαθαίνοντας από τα λάθη του Pinterest, το LoveIt ξεκαθαρίζει:

Στους Όρους Χρήσης του κοινωνικού δικτύου αναφέρεται ρητά ότι το περιεχόμενο που μοιράζεστε στο LoveIt είναι δικό σας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι μας ανήκει και μπορείτε να το μεταφέρετε ή να το μοιραστείτε σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα επιθυμείτε. Υποστηρίζουμε πλήρως τα δικαιώματα των ιδιοκτητών περιεχομένου.

Από την άλλη πλευρά, μεινονεκτήματα της υπηρεσίας είναι ότι είναι πολύ καινούρια ενώ το Pinterest έχει χτίσει ήδη μια μεγάλη βάση χρηστών και ότι δεν επιτρέπει το διαμοιρασμό video. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν το LoveIt από εδώ.

Loading