Το Macbook του 2020: εύκαμπτα νανοϋλικά, ολογραφική οθόνη και δυνατότητα αλλαγής εμφάνισης!

Μήπως θα ήθελες να πεταχτείς στο 2020 και να ρίξεις μια ματιά στο Macbook του μέλλοντος; Δε χρειάζεται να μπεις σε κόπο, αφού ο σχεδιαστής Tommaso Gecchelin μας παρουσιάζει το Macbook του 2020, όπως το οραματίζεται.

Πρώτα από όλα, το Macbook θα είναι το πρώτο μοριακό  laptop, φτιαγμένο από εύκαμπτα νανοϋλικά, τα οποία θα επιτρέπουν στο laptop σου να συρρικνώνεται και να χωράει κυριολεκτικά στην τσέπη σου!

Στο πλήρες μέγεθος του, το Macbook θα μπορεί να σπάει σε δύο ξεχωριστές tablet επιφάνειες, οι οποίες θα συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορείς να μοιράζεσαι το laptop σου με ένα φίλο σου.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι επιφάνειες αυτές θα περιλαμβάνουν ένα σύνολο στρωμάτων που θα παρέχουν προβολή και καταγραφή τρισδιάστατων εικόνων, απτική ανάδραση και απεριόριστη ενέργεια μέσω ενός φωτοβολταϊκού panel. Επιπλέον, θα διαθέτει επιλογή για μετατροπή του laptop από ματ σε γυαλιστερό και από μεταλλικό σε πλαστικό για να μην το βαριέσαι ποτέ!

Αντί για LCD ή LED οθόνη, θα διαθέτει ολογραφική οθόνη τόσο για την προβολή όσο και για το σκανάρισμα τρισδιάστατων αντικειμένων.

Στη συνέχεια θα μπορείς να χειρίζεσαι και να αλληλεπιδράς με τα αντικείμενα αυτά μέσω ενός συστήματος ανίχνευσης κίνησης παρόμοιο με το Kinect.

Αν πάλι όλα αυτά σας φαίνονται παρατραβηγμένα, καλό θα είναι να σκεφτείτε την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων τα τελευταία 10 χρόνια. Όπως υποστηρίζει, άλλωστε, ο Tommaso, οι περισσότερες τεχνολογίες είτε αναπτύσσονται ήδη είτε βρίσκονται ακόμα και σε πρώιμο στάδιο διάθεσης στην αγορά.

[πηγή coroflot]

 

 

Loading