Στα χέρια hacker τα στοιχεία 272.3 εκατ. λογαριασμών email από Gmail, Hotmail, Yahoo κ.ά.

hacker-696x464

Μία ιδιαίτερα ανησυχητική είδηση μας έρχεται από το πρακτορείο Reuters, το οποίο αναφέρει ότι περισσότεροι από 272.3 εκατ. λογαριασμοί email έχουν παραβιαστεί από hackers και γίνονται online συναλλαγές για τα στοιχεία τους (usernames/passwords), με αποτέλεσμα να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές επιθέσεις όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον Alex Holden της Hold Security, η πλειοψηφία των λογαριασμών προέρχονται από τη ρωσική υπηρεσία Mail.ru και επηρεάζει τους 57 εκατ. από τους συνολικούς 64 εκατ. ενεργούς χρήστες της υπηρεσίας! Επιπλέον, βρίσκονται σε κίνδυνο 40 εκατ. λογαριασμοί Yahoo, 33 εκατ. λογαριασμοί Hotmail και 24 εκατ. λογαριασμοί Gmail.

Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε από έναν νεαρό Ρώσο hacker, ο οποίος πουλά τα στοιχεία των λογαριασμών έναντι μόλις $1 για τον καθένα! Μέχρι στιγμής έχουν παραδεχτεί την απειλή οι Mail.ru και Microsoft, αλλά οι Yahoo και Google δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Αν ανησυχείτε για τον λογαριασμό σας, καλό θα είναι να αλλάξετε password και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία two-step authentication.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • Stephanos Papanikolopoulos

  1. ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε το ίδιο password σε διαφορετικά site. Ο τρόπος που κλέβουν τα passwords συνήθως είναι χακάροντας ένα μη ασφαλές site, και μετά δοκιμάζοντας αν το ίδιο password αντιστοιχεί και στο e-mail που έχει δώσει ο χρήστης.

  2. Κατεβάστε ένα password manager. Μερικά: lastpass, keepass, dashlane, stickypassword.

  3. Two factor authentication

 • Northerner

  Σωστός ο παίχτης, να προσθέσω και την σημαντικότητα δημιουργίας ενός ισχυρού κωδικού με σύμβολα, αριθμούς, πεζά και κεφαλαία καθώς και την αποφυγή κωδικών που περιέχουν ολόκληρες λέξεις ή φράσεις.

 • Dont wanna live on this planet

  Στο τελευταίο που λες δε θα συμφωνήσω.
  Μια χαρά ασφαλές είναι το “Pigamegiapsaremasimerametapaidia1@” όπως επίσης και το “*&^@6278^*&28ΗΥ*^@(87” είναι ασφαλές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να θυμάσαι τέτοιον κωδικό.

 • Δανιδας!!!

  δεν χρειαζεται να το θυμασαι, Lastpass και καθαρισες…

 • james01gr

  το 2 step authentication δεν είναι η λύση. αφού yahoo, google, microsoft κτλ δεν προστάτεψαν τον κωδικό μου στο email πως θα τους εμπιστευτώ τον αριθμό του κινητού μου. το καλύτερο είναι αυτό που λένε τα παιδιά. αλλαγή συχνά passwords και passwords managers ή τουλάχιστον κάπου να γράφονται τα σημαντικά passwords που έχουμε και όχι online.

 • Γιουλ Μπρινερ

  123456 βάζω συνήθως και ποτέ δεν με χάκαραν