Στα χέρια hacker τα στοιχεία 272.3 εκατ. λογαριασμών email από Gmail, Hotmail, Yahoo κ.ά.

hacker-696x464

Μία ιδιαίτερα ανησυχητική είδηση μας έρχεται από το πρακτορείο Reuters, το οποίο αναφέρει ότι περισσότεροι από 272.3 εκατ. λογαριασμοί email έχουν παραβιαστεί από hackers και γίνονται online συναλλαγές για τα στοιχεία τους (usernames/passwords), με αποτέλεσμα να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές επιθέσεις όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον Alex Holden της Hold Security, η πλειοψηφία των λογαριασμών προέρχονται από τη ρωσική υπηρεσία Mail.ru και επηρεάζει τους 57 εκατ. από τους συνολικούς 64 εκατ. ενεργούς χρήστες της υπηρεσίας! Επιπλέον, βρίσκονται σε κίνδυνο 40 εκατ. λογαριασμοί Yahoo, 33 εκατ. λογαριασμοί Hotmail και 24 εκατ. λογαριασμοί Gmail.

Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε από έναν νεαρό Ρώσο hacker, ο οποίος πουλά τα στοιχεία των λογαριασμών έναντι μόλις $1 για τον καθένα! Μέχρι στιγμής έχουν παραδεχτεί την απειλή οι Mail.ru και Microsoft, αλλά οι Yahoo και Google δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Αν ανησυχείτε για τον λογαριασμό σας, καλό θα είναι να αλλάξετε password και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία two-step authentication.

[via]

Loading