Συνεργασία εταιρειών τεχνολογίας για την απομάκρυνση των sex offenders

sex offender

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών και τεχνολογίας θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των sex offenders, δηλαδή των ανθρώπων που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα, στα βιντεο-παιχνίδια.

Η Επιχείρηση: Game Over θα αναλάβει την αφαίρεση των λογαριασμών χρηστών που είναι κατοχυρωμένοι ως sex offenders από τις online κοινότητες. Μερικές από τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο project αυτό είναι οι Microsoft, Sony, Disney, Apple, Warner Bros, Electronic Arts και Blizzard.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα online συστήματα παιχνιδιών δεν θα μετατραπούν σε ψηφιακές παιδικές χαρές για επικίνδυνους παραβάτες. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπλοκάρουμε τους sex offenders από το να χρησιμοποιούν τα δίκτυα παιχνιδιών ως μέσο για τον εντοπισμό ανήλικων θυμάτων», δήλωσε ο Schneiderman. Συνεχίζει λέγοντας ότι «επικροτώ όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση για την απομάκρυνση των sex offenders. Μαζί κάνουμε την online κοινότητα πιο ασφαλή για τα παιδιά μας».

Στην Αμερική είναι υποχρεωτική η δημόσια καταγραφή των καταδικασμένων sex offenders σε καταλόγους μαζί με τα στοιχεία e-mail και άλλες online πληροφορίες. Προφανώς, είναι πολύ εύκολο κανείς να δημιουργήσει μια νέα διεύθυνση e-mail, οπότε δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι πως ενεργεί το project αυτό.

Μαθαίνουμε, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί πάνω από 3850 λογαριασμοί sex offenders από online κοινότητες στη Νέα Υόρκη.

[via VentureBeat]

Loading