Αποκαλυπτική συνέντευξη αποδεικνύει ότι το πειρατικό ανέβασμα ταινιών αποφέρει χρήματα

piracy_money

Παρόλο που οι περισσότεροι ανεβάζουν ταινίες, σειρές και λοιπό περιεχόμενο στο Internet ερασιτεχνικά, δε λείπουν και αυτοί που βλέπουν την πειρατεία πιο επαγγελματικά, ως έναν τρόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Torrentfreak ένας από τους πιο έμπειρους και δημοφιλείς uploaders (η ταυτότητα του δεν αποκαλύπτεται γα ευνόητους λόγους) με περισσότερες από 30.000 ταινίες και σειρές στο ενεργητικό του, η πειρατεία μπορεί πράγματι να σου αποφέρει χρήματα.

Όπως εξηγεί, κατά το ανέβασμα περιεχομένου σε μια file-hosting ιστοσελίδα, όσο περισσότεροι είναι οι χρήστες που επισκέπτονται την τελευταία, τόσο περισσότερα τα έσοδα της από τις διαφημίσεις. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών διαμοιράζεται στους uploaders οι οποίοι πληρώνονται περίπου $1-$2 για κάθε 1000 views.

Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος κύριος ανεβάζει περισσότερα από 1000 links τη μέρα σε πολλές και διάφορες υπηρεσίες έχοντας μάλιστα στη διάθεση του ειδικό software που ανεβάζει αυτόματα το περιεχόμενο του. Όπως παραδέχεται η "δουλειά" αυτή του επιτρέπει να απολαμβάνει μια άνετη ζωή...

Την πλήρη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Loading