Εντυπωσιακή τεχνολογία βιονικού πρόσθετου χεριού επιτρέπει σε ακρωτηριασμένο να παίζει πιάνο! [Videos]

Η τεχνολογία πρόσθετων μελών έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε πως θα έφτανε τόσο σύντομα σε τόσο ικανοποιητικό επίπεδο, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα ταχύτητας και επιδεξιότητας στις κινήσεις. Οι ερευνητές του Georgia Institue of Technology κατασκεύασαν ένα νέο πρόσθετο βιονικό χέρι με ιδιαίτερα επιδέξια δάκτυλα που επέτρεψε σε έναν ακρωτηριασμένο να παίξει και πάλι πιάνο!

Όπως δήλωσε ο Gil Weinberg, καθηγητής του Georgia Tech και επικεφαλής του project,

"Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία μας επιτρέπει στους ακρωτηριασμένους να ελέγχουν πλήρως και ξεχωριστά δάκτυλο με δάκτυλο το πρόσθετο χέρι, με μεγάλη επιδεξιότητα και διαίσθηση. Η ακρίβεια και η ευαισθησία του πρωτοποριακού αισθητήρα υπερήχων σε συνδυασμό με αλγορίθμους machine learning δίνει στους ακρωτηριασμέν0υς τη δυνατότητα να εκτελούν πολύπλοκες ενέργειες, όπως να παίζουν πιάνο."

Παρά το γεγονός ότι οι ακρωτηριασμένοι δεν έχουν έχουν φυσικά χέρια, τα νεύρα τους εξακολουθούν να επικοινωνούν με τους ανώτερους μύες των άνω άκρων, οι οποίοι με τη σειρά τους "θυμούνται" πως να κινούν τα "αόρατα δάκτυλα" σαν να υπάρχουν ακόμη.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα τεχνολογία που μπορεί να πάει την κατηγορία των πρόσθετων μελών στο επόμενο επίπεδο.

[via]

Loading