Η MasterCard παρουσιάζει την πρώτη πιστωτική κάρτα με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον σε smartphones, laptops και USB sticks για να προσφέρουν θεωρητικά μεγαλύτερη ασφάλεια από τα PINs και τα passwords. Σιγά σιγά, όμως, θα τους δούμε να ενσωματώνονται και στις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες των τραπεζών, καθώς η MasterCard ξεκίνησε ήδη τις δοκιμές στη Νότια Αφρική.

Για την ακρίβεια, η MasterCard λανσάρει μια νέα πιστωτική κάρτα που διαθέτει το γνωστό chip και επιπλέον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για ασφαλέστερες συναλλαγές, έτσι ώστε να μειώσει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους κλοπής ή εξαπάτησης.

Ο κάτοχος της κάρτας δεν θα χρειάζεται να εισάγει κάποιο PIN για να πραγματοποιήσει μια αγορά, αλλά απλώς θα βάζει το δάκτυλο του στην κατάλληλη θέση για να εγκρίνει τη συναλλαγή. Η διαδικασία εισαγωγής του αποτυπωμάτος από τον κάτοχο θα γίνεται προφανώς στην εκάστοτε τράπεζα, ενώ θα περνά και από ειδική κρυπτογράφηση προτού εισαχθεί στην κάρτα.

Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει ήδη στη Νότια Αφρική σε συνεργασία με την Absa (θυγατρική τράπεζα της Barclays Africa) και τα σουπερμάρκετ Pick ‘n’ Pay. Σύντομα οι δοκιμές θα επεκταθούν στην Ευρώπη και στην Ασία.

Θα σας ενδιέφερε μια τέτοια πιστωτική/χρεωστική κάρτα;

 

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.
 • Jimakos

  Ο ορισμός του ρουφιάνου. Το κάνουν που το κάνουν στα κινητά, τώρα και στις κάρτες τα λέγαμε…

  Και θα βγεί ο άλλος και θα πεί, εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα δεν με πειράζει να εφαρμοστεί…

  Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

 • Greece Help Desk

  Ότι να ναι….

  Δηλαδή τι διαφορά έχει με τώρα που βάζεις PIN;

 • PANATHA

  Άλλα αντί άλλων….
  Καταλαβαίνεις τι γράφεις ή άφησες τα χέρια σου να πληκτρολογούν μόνα τους;

 • Jimakos

  Εάν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά δεν μπορώ να κάνω κάτι.

 • νικος

  άνοιξε κανενα βιβλίο με τον Αριστοτέλη να διαπιστώσεις οτι αυτο που λεει ο jimakos τα ειπε ενας απο τους μεγαλυτερους φιλοσοφους παγκόσμιος οποτε μην προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος μάλλον εσενα σε εχουν προγραμματίσει να γραφεις χωρίς να σκέφτεσαι κατι ζωα σαν και εσενα θα τρεχουν να τσιπαριστουν

 • PANATHA

  Μπορείς.
  Να του το εξηγήσεις.
  Εγώ αυτό που καταλαβαίνω ότι λες, είναι να τα παρατήσουμε όλα, χρήματα, περιουσίες, κάρτες και να ζούμε σαν τους αρχαίους φιλόσοφους σε καλύβες, προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι.
  Εσύ αυτό κάνεις;

 • PANATHA

  Οι αρχαίοι φιλόσοφοι έχουν πει πολλά σχετικά με την ελευθερία, αλλά το συγκεκριμένο του Αριστοτέλη (όπως λες) δεν έχει σχέση με το θέμα.
  Έχεις ένα μικρό προβληματάκι με τον τρόπο σκέψης σου. Δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές στο τι γράφει ένα σχόλιο με το τι λέει ένα θέμα. Κι εγώ μπορώ να σου αναφέρω 40 “σοφίες” αρχαίων φιλοσόφων περί ελευθερίας, αλλά δεν θα έχουν σχέση με το θέμα. Το θέμα λέει ότι αντί να θυμάσαι τα 4 ψηφία του pin, χρησιμοποιείς το δακτυλικό αποτύπωμα. Όμως όσον αφορά την έννοια της ελευθερίας, ότι ελευθερία σου στερεί το 4-ψήφιο pin, την ίδια σου στερεί και το δακτυλικό αποτύπωμα.
  Αυτή την απλή διαφορά την καταλαβαίνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, σε αντίθεση με τον εγκέφαλο των ζώων. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

 • νικος

  ο εγκέφαλος τον ζωων δεν μπορει να καταλάβει οτι ειναι αλλο οι χακερ να σου κλεψουν το pin και αλλο το αποτύπωμα με μια αναζήτηση στο ιντερνετ θα δεις οτι μπορουνε να κλέψουνε και να αντιγράψουνε ακομα και αποτυπώματα, μετα ειναι και ενας αλλος λογος της ιδιοτικοτιτας το θεωρείς τυχαίο που σε καθε συσκευή βαζουν εσθιτηρα δακτυλικών αποτυπωμάτων σκοπος τους ειναι να ξερουν ποιος άνθρωπος καθετε εκείνη την στιγμή πίσω απο τον υπολογιστή, οταν ρωτήθηκε ο bill gates πιο θα ειναι το μελον στις ηλεκτρονικές συσκευές ειπε αυτο το πραγμα ο καθενας θα εχει εναν λογαριασμό και σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή παει να μπει θα σκανάρετε βιομετρικά και θα ειναι σαν να μπαίνει απο τον δικο του υπολογιστή θα ειναι ανεβασμένα στο cloud