Ο Max Mosley μηνύει τη Google για αναφορές στην υπόθεση ναζιστικών οργίων!

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Max Mosley, μηνύει τη Google ενώπιον των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, με την κατηγορία ότι στα αποτελέσματα αναζήτησής της εξακολουθούν να εμφανίζονται αναφορές στην υπόθεση των ναζιστικών οργίων που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από μερικά χρόνια...

Θυμίζουμε ότι το 2008 το όνομα του Max Mosley ενεπλάκη σε ένα ασυνήθιστο ροζ σκάνδαλο με ναζιστικό θέμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, ο πανισχυρός άντρας της Formula 1 -και γιος του ιδρυτή της βρετανικής φασιστικής ένωσης κατά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο- είχε αναπαραστήσει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο οποίο πραγματοποιούνταν σαδομαζοχιστικά όργια, όπου συμμετείχαν φίλοι του και πόρνες ντυμένες με ναζιστικές στολές.

Τελικά, ο Mosley απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, κερδίζοντας αποζημίωση £60,000 για σπίλωση του ονόματός του και τη Google να διαγράφει εκατοντάδες σελίδες που έκαναν αναφορά στους ψευδείς ισχυρισμούς.

Τώρα, η υπόθεση ξαναβγαίνει στο φως της δημοσιότητας, με το Mosley να προχωρά σε δεύτερη μήνυση κατά της Google, ζητώντας από την κορυφαία μηχανή αναζήτησης να αφαιρέσει ολοκληρωτικά από τη λίστα των προτεινόμενων links οποιαδήποτε σχετική αναφορά ή video με το υποτιθέμενο συμβάν. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει λάβει μέτρα σε περισσότερες από 21 χώρες.

Βλέπετε, για κακή του τύχη, τα προτεινόμενα αποτελέσματα αναζήτησης της Google καθορίζονται από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις. Όπως φαίνεται, το κοινό ενδιαφέρεται περισσότερο για όργια παρά για αγώνες Formula 1...

[πηγή tgdaily]

 

Loading