Samsung και Intel σκοτώνουν το MeeGo και ετοιμάζουν το Tizen!

Μετά την αποχώρηση της Nokia από την ανάπτυξη του MeeGo OS, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στο σημείο που η Intel θα παρέδιδε τα όπλα και θα έριχνε την αυλαία για το λειτουργικό σύστημα, από τη στιγμή μάλιστα που δε βρήκε σοβαρούς υποστηρικτές για την προσπάθεια της.

MeeGo brings Tizen

Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές επέμεναν ότι η Samsung θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ιδανικά μια συνεργασία με την Intel και τελικά δικαιώθηκαν, αφού οι δύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου open-source λειτουργικού συστήματος βασισμένο σε Linux, που θα χρησιμοποιείται από διαφόρων ειδών συσκευές! Το όνομα αυτού: Tizen!

Το Tizen OS θα αποτελεί μια μίξη των MeeGo OS και LiMO OS (της Samsung), θα υποστηριχτεί από την Linux Foundation, ενώ η ανάπτυξη του θα γίνει από κοινή ομάδα μηχανικών των Intel και Samsung. Ήδη η Intel έχει δηλώσει ότι θα βοηθήσει τους συνεργάτες της στο project MeeGo για τη μετάβαση στο Tizen, το οποίο αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012, με τις πρώτες συσκευές να κάνουν την εμφάνιση τους στα μέσα της χρονιάς.

Παρά την πρόσφατη ανακοίνωση της Intel για συνεργασία με τη Google και βελτιστοποίηση των επεξεργαστών της για το Android OS, η εταιρία έχει στόχο να προωθήσει το Tizen σε smartphones, tablets, netbooks, smart TVs, συστήματα home automation και συστήματα αυτοκινήτου. Άλλωστε, μετά το κάζο με τη Nokia, έχει πάρει το μάθημα της...

[πηγή MeeGoBlog]
Loading