Mega: Άνοιξε τις πύλες του το νέο Megaupload για όλους! Δείτε εδώ όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

Ένας χρόνος πέρασε από το κλείσιμο του Megaupload και η στιγμή που περίμενε ο Kim Dotcom (και η πλειοψηφία των χρηστών του Internet) έφτασε, καθώς το Mega είναι πλέον διαθέσιμο για όλο τον κόσμο εδώ και λίγες ώρες!

Mega Home

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα εγγράφηκαν περισσότεροι από 100.000 χρήστες και ξεπέρασαν τους 500.000 μετά από 14 ώρες λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, ενώ το επισκέφτηκαν περισσότεροι από 1 εκατ., με αποτέλεσμα να "πέσει" από την τεράστια ζήτηση. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά και μπορείτε να εγγραφείτε από εδώ.

Mega Loading

Mega Register

Mega Account

Στο Mega κάθε χρήστης έχει στη διάθεση του 50GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, αλλά όσοι επιθυμούν περισσότερο υπάρχουν τα μηνιαία πακέτα €9.99/500GB/1TB bandwidth, €19.99/1TB/2TB bandwidth και €29.99/2TB/4TB bandwidth. Ακόμη, η υπηρεσία προτείνει στα μέλη της να χρησιμοποιούν τον Google Chrome browser για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, καθώς υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες της cloud υπηρεσίας.

Mega Crypto

Mega File Manager

Mega Upload ManagerMega Share File

Βασικό προτέρημα της υπηρεσίας είναι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων με το πρωτοποριακό σύστημα κρυπτογράφησης της πληροφορίας που προστατεύει τόσο τον χρήστη, όσο και την ίδια την υπηρεσία από επιθέσεις hackers και επιδρομές κυβερνητικών αρχών, καθώς μόνο ο χρήστης κρατά τους κωδικούς αποκρυπτογράφησης των αρχείων και η υπηρεσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γνωρίζει τι περιέχουν.

Mega Crypto Random

Η κρυπτογράφηση ενισχύεται ακόμα περισσότερο με ενσωμάτωση τυχαίων mouse και keyboard clicks στο κλειδί αποκρυπτογράφησης που δίνεται στον χρήστη, δηλαδή ανάλογα με τον τρόπο που κρατά το mouse ή τον τρόπο με τον οποίο γράφει το username του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δημιουργία κάποιου σταθερού μοτίβου που αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε στο "σπάσιμο" από τις αρχές. (Δείτε και εδώ: Αυτό θα είναι το νέο Megaupload)

Στα κοντινά σχέδια του Dotcom είναι η δημιουργία και το λανσάρισμα ενός API για τους developers, έτσι ώστε να δημιουργηθούν αντίστοιχες εφαρμογές για υπολογιστές, tablets και smartphones, αλλά και υπηρεσίες messaging, editing κλπ.!

Παράλληλα με το άνοιγμα της υπηρεσίας Mega ξεκίνησε και το πάρτι στην έπαυλη του Dotcom στη Νέα Ζηλανδία, με τον ίδιο να προβαίνει σε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις:

"Σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από την επιδρομή και την καταστροφή του Megaupload. Οι κατηγορίες εναντίν μας ήταν λανθασμένες, είμαστε αθώοι και θα επικρατήσουμε. Αυτό δε γίνεται για να κοροϊδέψουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση ή το Hollywood. Είναι το δικαίωμα μας στην καινοτομία. Το Internet δεν ανήκει σε καμία βιομηχανία ή κυβέρνηση"

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την κακοχρησία των πνευματικών δικαιωμάτων από εταιρείες που έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος και τον έλεγχο του Internet, καταστρατηγόντας την ελευθερία του λόγου. Το Megaupload έκλεισε χωρίς κανείς να ακούσει αντεπιχειρήματα και χωρίς κανείς να σκεφτεί την ιδιωτικότητα των χρηστών.

"Θα μείνετε στο περιθώριο αν συνεχίσετε να κακομεταχειρίζεστε τα πνευματικά δικαιώματα. Δεν έχει σημασία πόσους πολιτικούς θα χρηματίσετε, πόσα νομοσχέδια τύπου SOPA θα προτείνετε, δεν πρόκειται να πάρετε τον έλεγχο του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ Internet"

Γι' αυτό το λόγο, το νέο Mega έχει τον τίτλο "The Privacy Company" και ο Dotcom ανέβασε τους τόνους στην ομιλία του.

"Γιατί εστιάζουμε στην ιδιωτικότητα; Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Ωστόσο, τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολο να επικοινωνούμε χωρίς παρακολούθηση. Χρησιμοποιώντας το Mega λέτε ΟΧΙ σε όσους θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για εσάς, ΟΧΙ σε κυβερνήσεις που σας κατασκοπεύουν, ΝΑΙ στην ελευθερία του Internet και στο δικαίωμα σας να προστατεύετε την ιδιωτική σας ζωή. Το Mega θα γίνει τεράστιο και κανείς δεν θα μπορέσει να το σταματήσει"

Στο show που στήθηκε έγινε αναπαράσταση της επιδρομής του FBI στη έπαυλη του για να δώσει στον Dotcom την ευκαιρία να κλείσει το ζήτημ ειρηνικά:

"Σταματήστε αυτή την τρέλα, ας είμαστε όλοι φίλοι."

Στις ερωτήσεις που έγιναν, ο Dotcom μίλησε και για μια νέα υπηρεσία με την ονομασία Megamovie, η οποία θα είναι ανταγωνιστής των υπηρεσιών τύπου Netflix, αλλά δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, μετά από λίγη ώρα έστειλε το "καρφί" του στην MPAA (Motion Picture Association of America) μέσω Twitter με το παρακάτω screenshot.

Megamovie Teaser

[TorrentFreak, Gizmodo]

Loading