Mega-Search.me: Μηχανή αναζήτησης για πειρατικό και πορνογραφικό υλικό

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία της και ενώ μέχρι τώρα όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ'ευχήν, η νέα cloud υπηρεσία Mega αντιμετώπιζει τα πρώτα της νομικά προβλήματα.

Ο λόγος είναι μια νέα μηχανή αναζήτησης με την ονομασία Mega-Search.me, η οποία επιτρέπει στους περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες του Mega να ανεβάζουν τα αρχεία της επιλογής τους, προσθέτωντας links σε αυτά που έχουν αποθηκευμένα στους λογαριασμούς τους. Από εκεί ο καθένας μπορεί να αναζητήσει και να κατεβάσει τα αρχεία, να τα βαθμολογήσει και να δει τον αριθμό των downloads τους.

Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι τα περισσότερα αρχεία έχουν να κάνουν με πειρατική μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και προγράμματα καθώς επίσης και πορνογραφικό υλικό. Και ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν άμεσα τους δημιουργούς του Mega-Search.me με την ομάδα του Mega και επιπλέον η υπηρεσία του Kim Dotcom δεν είναι δυνατό να γνωρίζει τι ακριβώς ανεβάζει ο καθένας, πολύ σύντομα θα κληθεί να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Θα  έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο Kim Dotcom θα επιλέξει να τα βάλει με την πειρατεία ή αν θα κάνει τα στραβά μάτια με αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί ο νόμιμος χαρακτήρας του Mega...

Loading