Η Michelin οραματίζεται το μέλλον των ράντιαλ ελαστικών από βιοδιασπώμενα υλικά και κατασκευή με 3D printer [Video]

Παρά την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλους τους τομείς, ακόμη και σήμερα η κατασκευή ενός ελαστικού για αυτοκίνητο απαιτεί σχεδόν 26 λίτρα ακατέργαστου πετρελαίου (μαζούτ), επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι το περιβαλλοντικό κόστος εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο. Γι' αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το Project Vision της Michelin, η οποία αναζητά τρόπους για να κατασκευάσει έναν νέο τύπο ράντιαλ ελαστικού (ενιαία ζάντα + ελαστικό χωρίς αέρα) από 100% βιοδιασπώμενο υλικό και την παραγωγή να γίνεται μέσω 3D printing.

Το όραμα της Michelin περιλαμβάνει την κατασκευή αυτού του ράντιαλ με υλικά όπως φυσικό λάστιχο, μπαμπού, χαρτί, αλουμίνιο, ξύλο υφάσματα μέχρι και φλοίδες πορτοκαλιού, στο οποίο θα μπορεί να ενσωματώσει διάφορους αισθητήρες RFID για την καταγραφή της κατάστασής τους και να τους προσδώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία: να προσαρμόζονται ανάλογα με τον τύπο του οδοστρώματος και τις καιρικές συνθήκες.

Ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά για την ώρα παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας, αφού η εταιρεία παραδέχεται ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια της την τεχνολογία για κάτι τέτοιο. Ευελπιστούν, πάντως, ότι θα μπορέσουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες με τη βοήθεια των συνεργατών τους και να αρχίσουν την παραγωγή το 2023.

[via]

Loading