Συνεργασία Microsoft και Dropbox για αμφίδρομη ενσωμάτωση του Office με την cloud υπηρεσία αποθήκευσης

dropbox-trim

Η αλλαγή πορείας της Microsoft μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Satya Nadella είναι εμφανής με τα συνεχή ανοίγματα της εταιρείας σε νέες, πιο ορθολογικές συνεργασίες. Η τελευταία αφορά τη συμφωνία με τη Dropbox για υποστήριξη των εφαρμογών (και αρχείων) Office από την cloud υπηρεσία αποθήκευσης, αλλά και το αντίστροφο (πρόσβαση στα αρχεία του Dropbox απευθείας από τις εφαρμογές Office).

Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft φέρνει κοντά της περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες της υπηρεσίας Dropbox χωρίς να ξοδεύει δυνάμεις για να πείσει ότι η υπηρεσία OneDrive είναι καλύτερη.

Οι παρακάτω δυνατότητες θα εμφανιστούν στους χρήστες Android και iOS μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία εφαρμογής Dropbox και για Windows Phone smartphones.

  • Δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων Office από τη mobile εφαρμογή Dropbox και αυτόματος συγχρονισμός των αλλαγών σε όλες τις συσκευές με αποθήκευση στο Dropbox.
  • Πρόσβαση στα αρχεία του Dropbox από την εφαρμογή Office, αποθήκευση νέων αρχείων και συγχρονισμός απευθείας στο Dropbox χωρίς να φεύγεις από την εφαρμογή Office.
  • Δυνατότητα διαμοιρασμού links για αρχεία του Dropbox απευθείας από την εφαρμογή Office.

[PR]

Loading