Microsoft: Απολύει 1900 εργαζομένους της Activision Blizzard

Η Microsoft προχωρά σε απολύσεις 1.900 εργαζομένων στην Activision Blizzard και στο τμήμα Xbox αυτή την εβδομάδα. Παρά το γεγονός ότι η Microsoft καταργεί κυρίως θέσεις εργασίας στην Activision Blizzard, οι περικοπές θα επηρεάσουν και ορισμένους υπαλλήλους του Xbox και της ZeniMax.

Οι περικοπές αντιστοιχούν περίπου στο 8% του τμήματος gaming της Microsoft που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 22.000 εργαζόμενους. Η ιστοσελίδα The Verge έχει λάβει ένα εσωτερικό υπόμνημα από τον CEO του τμήματος Microsoft Gaming, Phil Spencer, το οποίο επιβεβαιώνει τις απολύσεις:

Έχουν περάσει λίγο περισσότερο από τρεις μήνες από τότε που οι ομάδες Activision, Blizzard και King εντάχθηκαν στη Microsoft. Καθώς προχωράμε προς τα εμπρός το 2024, η ηγεσία της Microsoft Gaming και της Activision Blizzard έχει δεσμευτεί να ευθυγραμμιστεί σε μια στρατηγική και ένα σχέδιο εκτέλεσης με μια βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίζει το σύνολο της αναπτυσσόμενης επιχείρησής μας. Μαζί, έχουμε θέσει προτεραιότητες, έχουμε εντοπίσει τομείς αλληλοεπικάλυψης και έχουμε διασφαλίσει ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, πήραμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας στον τομέα gaming κατά περίπου 1900 θέσεις από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας. Η ηγετική ομάδα του τμήματος Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να κινηθούμε σε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο μελετημένα. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις μειώσεις έχουν παίξει όλοι σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Activision Blizzard, της ZeniMax και των ομάδων του Xbox και θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για όσα έχουν καταφέρει εδώ. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη δημιουργικότητα, το πάθος και την αφοσίωση που έχουν προσφέρει στα παιχνίδια μας, στους παίκτες μας και στους συναδέλφους μας. Θα παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε όσους επηρεάζονται κατά τη διάρκεια της μετάβασης, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων που προβλέπονται από τους τοπικούς νόμους περί απασχόλησης. Όσοι πρόκειται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους θα ενημερωθούν και σας ζητάμε να συμπεριφερθείτε στους απερχόμενους συναδέλφους σας με τον σεβασμό και τη συμπόνια που συνάδει με τις αξίες μας.

Κοιτάζοντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τομείς που θα αναπτύξουν την επιχείρησή μας και θα υποστηρίξουν τη στρατηγική μας να προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας, είμαι όσο ποτέ άλλοτε σίγουρος για την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να φροντίζετε τα παιχνίδια, τις ιστορίες και τους κόσμους που φέρνουν τους gamers κοντά.

Phil

Παράλληλα με τις απολύσεις, ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία. "Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Mike πέρασε στο παρελθόν περισσότερα από 20 χρόνια στη Microsoft. Τώρα που είδε την εξαγορά ως πρόεδρος της Blizzard, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία", αναφέρει ο Matt Booty, πρόεδρος του τμήματος game content and studios της Microsoft, σε εσωτερικό σημείωμα.

Η Microsoft σχεδιάζει να ορίσει νέο πρόεδρο της Blizzard την επόμενη εβδομάδα. Ο Allen Adham, επικεφαλής σχεδιασμού της Blizzard, αποχωρεί επίσης από την εταιρεία. "Ως ένας από τους συνιδρυτές της Blizzard, ο Allen είχε ευρεία επίδραση σε όλα τα παιχνίδια της Blizzard. Η επιρροή του θα είναι αισθητή για τα επόμενα χρόνια, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, καθώς ο Allen σκοπεύει να συνεχίσει να καθοδηγεί νέους σχεδιαστές σε όλη τη βιομηχανία", λέει ο Booty.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών ακυρώθηκε και το παιχνίδι επιβίωσης της Blizzard που είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν. Ο Booty λέει ότι η Microsoft θα "μετακινήσει μερικούς από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό σε ένα από τα πολλά πολλά υποσχόμενα νέα έργα που έχει η Blizzard σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης".

[via]

Loading