H Microsoft επιτίθεται ξανά στο iPad με νέα διαφήμιση [Video]

iPad vs Surface

Νέα διαφήμιση που δημοσιεύει σήμερα η Microsoft για το Surface RT συνεχίζει την επίθεσή κατά του iPad της Apple συγκρίνοντας τις διαστάσεις των συσκευών καθώς και το μέγεθος της οθόνης – 9.7 ίντσες με 4:3 aspect ratio για το iPad και 10.6 ίντσες με 16:9 aspect ratio για το Surface – χωρίς, όμως, να γίνεται αναφορά στην ανάλυση που για το iPad φτάνει τα 2048×1536 pixels στα 264 ppi (pixels per inch) ενώ για το Surface φτάνει τα 1366×768 pixels στα 128 ppi.

Η Microsoft διαφημίζει το ενσωματωμένο kickstand, θύρα USB και το αποσπώμενο πληκτρολόγιο ως χαρακτηριστικά που υπερτερούν σε σχέση με το iPad παρόλο που ξεχνά να αναφέρει ότι το πληκτρολόγιο κοστίζει $100, πωλείται ξεχωριστά και υπάρχουν, φυσικά, παρόμοιες προτάσεις στην αγορά και για το iPad.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην τιμή των δύο συσκευών με την Microsoft να αντιπαραθέτει τα $499 του iPad και τα $349 του Surface RT. Σημειώνουμε ότι η Microsoft αναγκάστηκε να μειώσει την τιμή του Surface RT κατά $150 – και του Surface Pro – όταν η εταιρεία είδε τον τζίρο από τις πωλήσεις των Surface tablets να φτάνει τα $853 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 1.5-1.7 εκατ. τεμάχια, αναγκάζοντάς την να επωμιστεί ζημία ύψους $900 εκατ. για τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις αυτών των συσκευών.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.
Follow me on twitter and facebook

This entry was posted in iPad, Microsoft and tagged . Bookmark the permalink.
 • Γιώργος

  Συγκρίνουν το surface με το touch cover το οποίο πρέπει να σκάσεις ενα κατοσταρικο παραπάνω για το πάρεις.Για να μη πω για τους χρήστες που διαμαρτύρονται οτι τους τρώει τα μισά giga το λειτουργικό μονο του. Η μόνη ανθρώπινη σύγκριση σε αυτο το βιντεο είναι η σύγκριση των λειτουργειων τους .

 • kVel

  Μόνο στο κομμάτι multitasking μου φαίνεται καλύτερο το surface… Η αποτυχία η ίδια λέει ότι δεν έχει microsoft office το ipad όταν πριν λίγο καιρό έγινε διαθέσιμη το app store η εφαρμογή office 365, την ίδια στιμή που υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δωρεάν ή και με μικρότερο κόστος και όχι με συνδρομή όπως έγινε πλέον το ms office… Η Microsoft στην κατηγορία των tablet θεωρώ πως πήρε αυτό που της αξίζει…

 • Dimitris

  Ακόμα όμως και με ενα κατοστάρικο παραπάνω είναι πιο φτήνο. Εγω πάντος που έχω και το surface RT απο τα Χριστούγεννα και μετα, έχοντας ήδη το Ipad 3, μπορώ να πώ οτι μετά απο τοσους μήνες λειτουργίας και των δύο η διαφορά στις πωλήσεις μου κάνει φοβερή εντύπωση. Σαφώς ανώτερο μηχάνημα το surface. Καλύτερη κατασκευή, καλύτερο user interface. Μακράν καλύτερο. Είναι περισσότερο εργαλείο το surface.
  Βασισμένο πάντα στις δικές μου ανάγκες. Το multitasking ειναι μεγάλο πλεονέκτημα όπως και η εναλλαγή μεταξύ προγραμμάτων. Εφαρμογές βέβαια άρχισα να βρίσκω καλές και αξιόλογες μετά απο τρείς μήνες αφότου το πήρα, αλλα δεν περίμενα να δώ φοβερά πράγματα αφού ουσιαστικά τώρα ξεκινάει την πορεία του.
  Με την αναβάθμιση πάντως σε 8.1 το πρόβλημα που υπήρχε με τα δήθεν χαμένα GB λύθηκε αφού πλέον μπορείς να χρησιμοποιείς την sd card για όλες τις λειτουργίες. Εγκαθιστάς και εφαρμογές εκει, εκτός των άλλων αρχείων σου. Άσε που μόλις έβαλα την preview version μου ελευθέρωσε άλλα 5 gb που δεν μπορώ να καταλάβω που τα βρήκε.
  Τέλος να πώ ότι είναι κρίμα να σκοτώνουμε κάτι αν δεν έχουμε δουλέψει πρώτα για να δούμε τις αδυναμίες η τις δυνατότητες του. Δηλαδή αν δεν είναι μηλαράκι για να μπορούμε να το κολλάμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας, δέν είναι καλό ;