Hack.athon SmartCities: Ένας ψηφιακός μαραθώνιος με όραμα μια έξυπνη πόλη

smartcity-microsoft-1

[Δ.Τ.]

Η Microsoft Ελλάς και το Found.ation διοργανώνουν το Hack.athon “smartcities”, σε συνεργασία με το This is Athens του δήμου Αθηναίων. Ο ψηφιακός μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Found.ation (Ευρυσθέως 2, Αθήνα) και στόχο έχει να αναδείξει πρωτοποριακές λύσεις, οι οποίες μπορούν να κάνουν την πόλη τεχνολογικά έξυπνη και πιο φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στο Hack.athon “smartcities”, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν καινοτόμες εφαρμογές για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις της ζωής στην πόλη. Οι θεματικές κατηγορίες του ψηφιακού μαραθωνίου είναι οι εξής: Καθαριότητα, Δημόσιος Χώρος και Ενημέρωση. Κατά τη σύλληψη, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των λύσεων, τους συμμετέχοντες θα υποστηρίζουν, ως μέντορες, διακεκριμένοι επαγγελματίες από το χώρο της τεχνολογίας.

Η Microsoft Ελλάς θα υποστηρίξει τις ιδέες που θα διακριθούν στο Hack.athon “smartcities”, παρέχοντάς τους απαραίτητες για την υλοποίησή τους τεχνολογικές λύσεις.

Ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και μέλος της κριτικής επιτροπής του Hack.athon “smartcities” δήλωσε σχετικά:

"Όραμα της Microsoft είναι, μέσα από την καινοτομία, να βοηθά τους ανθρώπους και την κοινωνία να μετασχηματίζουν, με θετικό και τεχνολογικά έξυπνο τρόπο, την καθημερινή ζωή και το μέλλον τους. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση έχει στόχο να συμβάλλει και το Hack.athon “smartcities”. Είμαστε βέβαιοι ότι, κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του, θα αναδείξει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, που με την υλοποίησή τους μπορούν να κάνουν την πόλη μας πιο «πράσινη», πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη"

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, συνιδρυτής και Partner του Found.ation δήλωσε:

"Σκοπός του Hack.athon “smartcities” είναι να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για νέα προϊόντα και υπηρεσίες που, με τον πολίτη στο επίκεντρο, θα συμβάλλουν στη δημιουργία της πόλης του μέλλοντος. Η δεδομένη πρόθεση των εμπλεκόμενων φορέων να υποστηρίξουν και μετά το τέλος του Hack.athon “smartcities”, τις ομάδες που θα διακριθούν, ώστε αυτές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, επιβεβαιώνει την ισχυρή πίστη μας στο τεχνολογικό ταλέντο που υπάρχει στη χώρα μας"

Εάν θέλετε κι εσείς να λάβετε μέρος στο Hack.athon “smartcities”, εγγραφείτε στο http://hackathon.org.gr/.

Loading