Microsoft HoloLens: Εικονική πραγματικότητα και ολογράμματα στον κόσμο σου [Videos]

windows_holographic

Η Microsoft πειραματίζεται με ολογράμματα και τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας εδώ και αρκετά χρόνια (βλ. RoomAlive,  SurroundWeb), αλλά αυτή τη φορά εντυπωσίασε το κοινό μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Augmented Reality που συνοδεύεται από headset εικονικής πραγματικότητας.

Με το Microsoft HoloLens φέρνει ουσιαστικά έναν ασύρματο υπολογιστή Windows 10 στο κεφάλι του χρήστη, χάριν στον οποίο μπορεί να βλέπει εικονικά ολογράμματα σε τρεις διαστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Η συσκευή τοποθετεί ένα "στρώμα επαυξημένης πραγματικότητας" επάνω από την όραση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την αλληλεπίδραση του χρήστη με τα εικονικά αντικείμενα της πλατφόρμας Windows Holographic.

microsoft_hololens

Επάνω σε αυτήν την πλατφόρμα καλούνται να δουλέψουν οι developers, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ολογράμματα που θα χρησιμοποιηθούν για διασκέδαση, εξερεύνηση, εκπαίδευση, παιχνίδια ή ό,τι άλλο επιθυμούν. Να σημειωθεί ότι η Microsoft συνεργάζεται με τη NASA για να εξετάσουν τα ευρήματα του Curiosity στον πλανήτη Άρη.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας ή τιμή του Microsoft HoloLens, αλλά πιθανότατα θα έχουμε περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες τον Απρίλιο μετά το συνέδριο των developers. Για την ώρα ας απολαύσουμε τα videos:

Loading