Microsoft, HTC και Nokia προσβάλλουν την κατοχύρωση του όρου App Store στην Apple!

Μόλις πρόσφατα η Apple κατοχύρωσε την ονομασία "App Store" ως σήμα κατατεθέν και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους, λέγοντας ότι ο όρος είναι γενικός.

iPhone App Store

Η δυσαρέσκεια αυτή δε θα μείνει μόνο στα λόγια, καθώς η Microsoft, εκπροσωπόντας έναν όμιλο εταιριών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Nokia, HTC και Sony Ericsson, θα επιχειρήσει να ακυρώσει την κατοχύρωση δικαιώματος στην Apple.

Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

"H Μicrosoft και άλλες κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας επιδιώκουν να ακυρώσουν την καταχώρηση των εμπορικών σημάτων APP STORE και APPSTORE στην Apple, επειδή πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει διακριτικός χαρακτήρας. Αδιαμφισβήτητα, ο όρος "app store" υποδηλώνει αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ένα κατάστημα που πουλά εφαρμογές, και εκφράζει γενικότερα όλες τις παρόμοιες καταχωρήσεις"

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft σκέφτεται να ονομάσει Windows App Store το κατάστημα εφαρμογών του Windows 8 OS, ενώ η Amazon έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του Amazon Android AppStore, γεγονός που έχει καταγγελθεί από την Apple στην Καλιφόρνια.

[πηγή TheRegister]
Loading