Η Microsoft επενδύει $300 εκατομμύρια στην Barnes & Noble για να ανταγωνιστεί Apple και Amazon

barnes

Οι Microsoft και Barnes & Noble ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής εταιρείας που θα επικεντρωθεί στην υπάρχουσα ψηφιακή αγορά των Nook e-readers και e-books. Η Microsoft θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια στη θυγατρική που μέχρι στιγμής της έχει δοθεί το προσωρινό όνομα Newco ενώ θα κατέχει και το 17.6 τοις εκατό της εταιρείας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα για τους χρήστες θα είναι η εφαρμογή Nook για το Windows 8 που θα παρέχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ψηφιακών βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων στους εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του επερχόμενου λειτουργικού της Microsoft.

Ως μέρος της συμφωνίας οι δύο εταιρείες έλυσαν τις δικαστικές τους διαμάχες με κοινό συμβιβασμό. H Microsoft είχε ασκήσει αγωγή κατά της εταιρείας για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από το Nook reader ως μέρος μιας γενικότερης επίθεσης κατά του Android. Στη νέα συμφωνία η Barnes & Noble και η Newco θα έχουν από κοινού αδειοδότηση των εν λόγω πατεντών χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό.

Με την συνεργασία αυτή οι δύο εταιρείες επιθυμούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα στο χώρο των e-books ενάντια στην Amazon με το Kindle Store αλλά και στην Apple με το iBookstore. Το μέλλον, ωστόσο, δείχνει αβέβαιο για την Apple και την Microsoft αφού πρόσφατη αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για συμφωνημένη ρύθμιση τιμών εντείνει τις ανησυχίες για επιστροφή στο μοντέλο του μονοπωλίου της Amazon.

[via MacRumors]

Loading