Η Microsoft φέρεται ότι θα δώσει $2.6 δισ. στις Samsung, Sony, Huawei κ.ά. για να κατασκευάσουν συσκευές με Windows Phone OS

microsoft_cow

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Microsoft σκέφτεται να μοιράσει μπόλικο χρήμα για την ενίσχυση του Windows Phone OS, ωστόσο, αυτή τη φορά ο περιβόητος Eldar Murtazin αποκαλύπτει τα ποσά που διατίθεται να δώσει η εταιρεία σε Samsung, Huawei, Sony και άλλους κατασκευαστές ώστε να δημιουργήσουν νέες συσκευές με το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Murtazin, η Microsoft θα διαμοιράσει $2.6 δισ. στους αδειοδοτημένους συνεργάτες της, με το $1.2 δισ. εξ αυτών να πηγαίνει στη Samsung, $600 εκατ. στη Huawei, $500 εκατ. στη Sony και $300 εκατ. στους υπόλοιπους.

MIcrosoft-platform-support-Murtazin1

Εκ πρώτης όψεως τα χρήματα φαίνονται υπερβολικά, αλλά με εξαίρεση την περίπτωση της Samsung (καθαρά κερδισμένη από την ενασχόληση της με το Android OS), για όλους τους υπόλοιπους ίσως αποτελέσουν πολύ σημαντικό κίνητρο για να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην πλατφόρμα της Microsoft, αφού οι πωλήσεις τους στο Android OS βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι η Microsoft δεν θέλει να δημιουργήσει μονοπωλιακή σχέση του Windows Phone OS με το brand της Nokia, ιδιαίτερα από τη στιγμή που βρίσκεται κοντά στην εξαγορά του τμήματος, διότι έτσι θα γίνει ταύτιση της πλατφόρμας με το δικό της όνομα (όπως η Apple με το iOS) ενώ ο στόχος της είναι το άνοιγμα σε όλους τους κατασκευαστές.

Εσείς τι πιστεύετε: Θα ήταν προτιμότερο να κρατήσει το Windows Phone αποκλειστικά στα χέρια της και να το αναπτύξει προσφέροντας πραγματικά καινοτόμες συσκευές με την υπογραφή της Nokia ή να ακολουθήσει το δρόμο της Google λανσάροντας Windows Phone συσκευές από πληθώρα κατασκευαστών;

Loading