Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ανέργους από τη Microsoft και τον ΟΑΕΔ

microsof_oaed

[Δ.Τ.]

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής», που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Microsoft, παρουσίασε σήμερα ο ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, την οποία υλοποίησαν από κοινού ο ΟΑΕΔ και η Microsoft και χάρη στην οποία περισσότεροι από 968.100 εγγεγραμμένοι του Οργανισμού θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:

1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

 • Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
 • Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
 • Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
 • Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Στόχος μας είναι τα οφέλη αυτά να πολλαπλασιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Σταδιακά, η Ακαδημία Πληροφορικής, θα εμπλουτιστεί με επιπλέον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα θα παρέχει και ενημέρωση για προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ώστε να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη νέων, καινοτόμων ιδεών που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας σήμερα.

This entry was posted in Microsoft, Misc. Bookmark the permalink.
 • str

  “Ακαδημία Πληροφορικής”? Μάλλον ακαδημία microsoft. Αντί να διδάσκονται τα ανοιχτά πρότυπα και τεχνολογίες που έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, διδάσκονται τα κλειστά πακέτα της εν λόγω εταιρείας με σκοπό να καταδικαστεί ο νέος κόσμο στις πεπαλαιωμένες κλειστές τεχνολογίες της.

 • prekreich

  χαχα την πληροφορικη δεν σου την μαθαινει κανενας, μονος σου την μαθαινεις

 • dionigi13

  Μπορεί και να εχεις δικιο, αλλα για καποιους που δεν εχουν ιδεα θα είναι χρησιμο να μαθουν εστω αυτά για να βρουν ποιο ευκολα δουλεια. Ας πηγαιναν αλλοι που ξερουν τα ανοικτα πακετα που λες να εκαναν προσφορα στον ΟΑΕΔ. Ασε που κακα τα ψεμματα η πλειοψηφια των εταιρειων που δεν ασχολούνται με την πληροφορικη, απλα τη χρησιμοποιούν για τις δουλειες τους, Microsoft εχουν

 • nickreserved

  Στην Ελλαδα.

 • Ανεξάρτητος

  τι λειτουργικό έχεις αυτή τι στιγμή στο pc?