on{X} για Android: Εντυπωσιακό εργαλείο αυτοματοποίησης από τη Microsoft [Video]

onx

Η Microsoft ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή για το Android, η οποία εάν συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον το ίδιο καλά όπως σήμερα θα σημάνει πολλά προβλήματα για τους ανταγωνιστές. Το on{x} είναι ουσιαστικά ένα προγραμματιστικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να οργανώσετε αυτόματα διάφορες λειτουργίες στο Android τηλέφωνό σας.

Στο σκεπτικό είναι το ίδιο με το If Thins Then That (IFTTT) χρησιμοποιώντας scripts και ένα μεγάλο εύρος περιβαλλοντικών και online δεδομένων για να σας θυμίζει για παράδειγμα να πάρετε μια ομπρέλα εάν είστε σπίτι, ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας για πρώτη φορά το πρωί και η πρόγνωση του καιρού αναφέρει βροχές. Υπάρχει μάλιστα και ένα API όπου με λίγες βασικές γνώσεις Java μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας εντολές ("recipes" όπως τις ονομάζει η Microsoft) αλλιώς μπορείτε να τροποποιήσετε τις ήδη υπάρχουσες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε αυτή τη λειτουργικότητα σε ένα λειτουργικό σύστημα αλλά η πρόταση της Microsoft είναι μάλλον η καλύτερη. Στο iOS για παράδειγμα μια παραπλήσια λειτουργία αφορά τα reminders με βάση την τοποθεσία του χρήστη. Η Shira Weinberg, υπεύθυνη του project, δήλωσε ότι η πρώτη αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη στο Android εξαιτίας των χαμηλών περιορισμών στην πλατφόρμα όσον αφορά την έγκριση εφαρμογών. Η ομάδα, βέβαια, αναφέρει, ότι εργάζεται πάνω στην εφαρμογή και για το Bing και γενικότερα το Windows. Εάν το on{X} ενσωματωθεί στο Windows Phone κάποια μέρα θα ξεπεράσει κατά πολύ οτιδήποτε κάνει ο ανταγωνισμός.

Μπορείτε να κατεβάσετε το on{X} από το Google Play [link]

[via TheVerge]

Loading