Τέλος εποχής για τον Steve Ballmer: Αποσύρεται από την Microsoft μέσα στους επόμενους 12 μήνες

steve ballmer

H Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ο Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε να αποσυρθεί από την θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες και μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του! Στο μεταξύ ο Ballmer θα συνεχίσει επικεφαλής της Microsoft οδηγώντας την εταιρεία σε μια νέα εποχή.

«Δεν υπάρχει ποτέ η κατάλληλη στιγμή για αυτού του είδους την αλλαγή, αλλά τώρα είναι η σωστή στιγμή», αναφέρει ο Ballmer. «Ξεκινήσαμε μια νέα στρατηγική με μια νέα οργάνωση και έχουμε μια εκπληκτική ομάδα διοίκησης. Χρειαζόμαστε έναν CEO που θα είναι εδώ μακροπρόθεσμα για αυτή τη νέα κατεύθυνση».

To Διοικητικό Συμβούλιο έχει ορίσει μια ειδική επιτροπή που θα επιβλέπει την μετάβαση. Επικεφαλής της έχει τεθεί ο John Thompson και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Bill Gates, Chuck Noski και Steve Luczo, οι οποίοι σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία για την πρόσληψη στελεχών Heidrick & Struggles International Inc. θα λάβουν υπόψιν τους υποψηφίους από το εσωτερικό της εταιρείας αλλά και από αλλού.

«Το Συμβούλιο δεσμεύεται για την αποτελεσματική μετάβαση της Microsoft σε μια επιτυχημένη εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών», δήλωσε ο Thompson. «Καθώς συνεχίζεται αυτή η δουλειά επικεντρωνόμαστε στην επιλογή ενός νέου CEO για να εργαστεί με την ομάδα διοίκησης και να χαράξει την πορεία της εταιρείας φέρνοντας εις πέρας τους στόχους σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική βιομηχανία».

«Ως μέλος της επιτροπής διαδοχής θα εργαστώ στενά με άλλα μέλη του Συμβουλίου για την εύρεση ενός νέου CEO», δήλωσε ο Bill Gates. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Steve σε αυτόν τον ρόλο μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος CEO».

Για να είμαστε ειλικρινείς η απόφαση αυτή, ίσως, έρχεται και λίγο καθυστερημένα. Η πορεία της εταιρείας τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα δύσκολη με χαμηλές πωλήσεις στα Surface tablets και χλιαρή ανταπόκριση στα Windows Phone 8 και Windows 8. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας εκτινάχτηκε σχεδόν 10 τοις εκατό τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μετά την ανακοίνωση για την απόσυρση του Ballmer.

Loading