Microsoft Surface: Πρώτα προβλήματα και μέτριες πωλήσεις μέχρι στιγμής

Μετά από σχεδόν 20 ημέρες διάθεσης του Microsoft Surface, άρχισαν και οι αναφορές για τα πρώτα προβλήματα του tablet από χρήστες στο Διαδίκτυο, με αρκετά παράπονα για την ανθεκτικότητα του Touch Cover και το λογότυπο Windows 8 στο πίσω μέρος της συσκευής.

Microsoft Surface Touch Cover Issue

Συγκεκριμένα, μερικοί αναφέρουν ότι το επάνω στρώμα του Touch Cover έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει ή να σχίζεται στη μέση, χαλάρωση στους “μεντεσέδες” που το κρατούν ενωμένο με το tablet και ξεθώριασμα του λογότυπου στο πίσω μέρος σαν να μην έχει τυπωθεί σωστά.

Εξάλλου, ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, δήλωσε στη Γαλλική εφημερίδα Le Parisien ότι οι πωλήσεις του Surface είναι μέτριες μέχρι στιγμής, αλλά αναμένει ότι θα εκτοξευθούν μόλις κυκλοφορήσει η έκδοση Surface Pro (με Windows 8 Pro) στις αρχές του 2013.

Πάντως, για την ώρα δεν ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων, αν και πρόσφατα μιλούσε για στόχο 3-5 εκατ. συσκευών μέχρι το τέλους του έτους. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν;

[1, 2]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Microsoft, Tablets, Windows 8 and tagged . Bookmark the permalink.
 • ilias

  Ισως αν το τιμολογουσε λιγο πιο ανταγωνιστηκα να ειχε περισσοτερες πωλησεις μεχρι τωρα. Δεν μπορει να υπαρχει εξω το samsung nexus σε χαμηλοτερη τιμη που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα με το surface και να το τιμολογουνε τοσο ακριβα…

 • oxi

 • Spairus

  Παιδιά ας μη γελιόμαστε… Είμαι fan του android σε smartphones αλλά όταν πηγαίνεις σε Tablet !PC! δεν μπορείς να λες ότι τα android κανουν τα ίδια πραγματα… Είναι σαφώς ελλειπή… Άλλο να έχεις ένα πλήρες (και δεκαετιών δοκιμασμένο) λειτουργικό που με τον ίδιο κώδικα (μιλάω για το Pro) μπορεί να τρέξει και ένα desktop και άλλο για ένα λογισμικό με δυνατότητες περιορισμένες στα πρώιμα στάδια των tablets (γιατι δεν εχει αλλάξει και πολύ από τότε) και στα smartphones….

 • Makis88

  Έχοντας δοκιμάσει τα windows 8 νομίζω οτι τα x86 windows tablets είναι μονόδρομος. Τα RT με τα metro apps και έναν καλό browser δεν είναι για πολλά ακόμη τουλάχιστον όσο γρήγορα και αν αυξάνεται ο αριθμός των εφαρμογών στο store! Το pro θα είναι πολλά σκαλιά πάνω απο τον ανταγωνισμό αλλά δυστυχώς και αρκετά ακριβό. Μάλλον κάποιο άλλο tabletάκι windows8 με τον νέο atom σε χαμηλότερη τιμή θα είναι καλή επιλογή!

 • Pingback: Windows 8: Οι πωλήσεις πολύ μικρότερες από αυτές που περίμενε η Microsoft()

 • Victor

  Κοίτα, έχω μια διαφορετική άποψη σε αυτό που λες. Χρησιμοποιώ Android, BB σε smartphones και windows στη δουλειά μου και γενικώς σε όλα τα ΠΨ μου. Το Android δένει υπέροχα με τα windows, ειδικά αν στη δουλειά χρησιμοποιείς Google Apps. Τελευταίες εκδόσεις του “Drive” της υπηρεσίας “cloud” της Google δίνει τη δυνατότητα για Advanced λειτουργείες, όπως “Sharing Docs” σαν να είναι webpages. Το Hangout, παρόλο που ήμουνπολυ σκεπτικιστής απέναντί του είναι πολύ πιο χρήσιμο για business video calls από την υπηρεσία του skype ή την αντίστοιχη της Cisco.

  Όμως περιμένω με ανυπομονησία τα Surface Pro, γιατί πιστεύω ότι είναι το μέλλον στα notebooks και κακά τα ψέματα, όλοι χρειαζόμαστε τα notebooks.

 • Spairus

  Δεν έχω καταλάβει σε πιό σημείο διαφωνούμε… Προσωπικά το smartphone μου είναι ενα mid-range android και το PC μου Windows Desktop… Χρησιμοποιώ το PC μου και για gaming γι’αυτό δεν πρόκειται να πάρω laptop ακόμα… Και για μένα εναρμονίζονται πολύ ωραία επίσης πάντως τα δυο τους. Και για μένα το Android φτάνει και περισσέυει για ό,τι μικρότερο από Phablet. Αυτό που λέω είναι ότι τα Win8 Pro σε tablet είναι ένα πλήρες δοκιμασμένο λειτουργικό, με δυνατότητες desktop (αμα υπάρχει και το απαραίτητο hardware) που μπορεί να τρέξει και legacy programs. Αντίθετα τα android, Windows RT kai iOS tablets είναι για μένα προσωπικά παντελώς άχρηστα, γιατί υστερούν σε μία πτυχή των Computers, δηλαδή να μπορούν να τρέχουν αξιόλογα προγράμματα, και όχι αυτή τη καινούργια μόδα που λέμε applications και έχουμε αντικαταστήσει τελείως τη λέξη programs με αυτά (που παρ’όλο που είναι, ειρωνικά, το ίδιο πράγμα, νομίζω μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ)

  Από τη μεριά ενός χρήστη που χρησιμοποιεί το PC και για gaming και professional audio/video editing και γενικά βρίσκει τα legacy programs απαραίτητα… Αν αντικαταστήσω ποτέ το desktop μου με ultrabook ή tableτ, ο,τιδήποτε λιγότερο από full Windows μου είναι άχρηστο.

 • Pingback: Surface με Windows 8 Pro τον Ιανουάριο με τιμή στα $899()