Microsoft Surface Phone στα σκαριά για την προώθηση του Windows Phone (;)

Ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας China Times έρχεται να φουντώσει τις φήμες που θέλουν τη Microsoft να κατασκευάζει το Surface Phone, το δικό της Windows Phone smartphone για την προώθηση του λειτουργικού συστήματος, κατ' αντιστοιχία με το Surface Tablet για το Windows 8 RT.

Microsoft Surface Phone Mockup

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας προέρχονται από την αλυσίδα παραγωγής της Microsoft στην Κίνα και σύμφωνα με αυτές, το Surface Phone θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, με την κυκλοφορία του να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2013.

Δεν προκαλεί εντύπωση μια τέτοια κίνηση από τη Microsoft, αν και θα περίμενε κανείς ότι θα εμπιστευόταν τη Nokia για τη δημιουργία μιας συσκευής-αναφοράς στο Windows Phone. Ωστόσο, φαίνεται ότι η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών δεν είναι και τόσο καλή (πλέον), καθώς η Microsoft απογοητεύτηκε από την πρώτη γενιά Nokia Lumia που σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα Android και iOS.

Γι' αυτό, άλλωστε, επέτρεψε στη Samsung να είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει smartphone με την έκδοση Windows Phone 8 (το Ativ S), ενώ στην παρουσίαση των HTC 8X / HTC 8S έδωσε το παρόν και ο Steve Ballmer, χαρακτηρίζοντάς τες συσκευές υποδείγματα.

Προς το παρόν κρατήστε μικρό καλάθι, αλλά θα έχει πραγματικό νόημα να δούμε μια σειρά συσκευών από τη Microsoft για να δοκιμάζει πρώτη τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, όπως η Google με τη σειρά Nexus.

[via UnwiredView]

Loading