Microsoft Surface RT, δωρεάν διάθεση σε σχολεία με την χρήση της μηχανής αναζήτησης Bing

Microsoft Surface Tablet TV Advertisement

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία με την ονομασία "Bing for Schools", μια ειδική έκδοση της μηχανής αναζήτησης της Microsoft χωρίς διαφημίσεις και με αυτόματη προστασία από ακατάλληλο περιεχόμενο. Παράλληλα η εταιρεία ξεκινά ένα πρόγραμμα με το οποίο τα σχολεία μπορούν να κερδίσουν δωρεάν Surface RT tablets.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη μηχανή Bing, να εγγραφούν στο Bing Rewards και ανάλογα με τους πόντους να κερδίσουν το tablet. Για κάθε συσκευή χρειάζονται 30.000 credits, δηλαδή περίπου 60 γονείς, καθηγητές κτλπ να χρησιμοποιήσουν το Bing Rewards, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα Surface RT τον μήνα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Microsoft, βέβαια, τα Surface tablets δεν τα πάνε καθόλου καλά. O ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος από τις πωλήσεις των Surface tablets που έφτασε τα $853 εκατομμύρια οδήγησε στην κατάθεση ομαδικής αγωγής εναντίον της εταιρείας εκ μέρους των μετόχων που ισχυρίζονται ότι η Microsoft είπε ψέματα για την οικονομική επίδοση των tablets. Σημειώνουμε ότι η Microsoft αναγκάστηκε να μειώσει την τιμή του Surface RT κατά $150 – και του Surface Pro – όταν η εταιρεία είδε τον τζίρο από τις πωλήσεις των Surface tablets να φτάνει τα $853 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 1.5-1.7 εκατ. τεμάχια, αναγκάζοντάς την να επωμιστεί ζημία ύψους $900 εκατ. για τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις αυτών των συσκευών.

Ίσως, ένα δείγμα της «απόγνωσης» της εταιρείας είναι το παρακάτω βίντεο στο οποίο απεικονίζονται 88 Surface tablets το ένα δίπλα στο άλλο με την κάθε συσκευή να αποτελεί ένα πλήκτρο του πιάνου αναπαράγοντας την αντίστοιχη νότα όταν αγγίζεται η οθόνη:

 

Loading