SurroundWeb: Η Microsoft θέλει να εξαπλώσει το Internet σε τοίχους, τραπέζια, δωμάτια... [Video]

Microsoft-SurroundWeb-Research

Η Microsoft είχε εντυπωσιάσει το κοινό της CES 2013 με το IllumiRoom, ένα concept με το οποίο σκοπεύει να επεκτείνει το gaming σε όλο το δωμάτιο εκμεταλλευόμενη τον αισθητήρα Kinect και έναν βιντεοπροβολέα, ενώ αργότερα είχαν ακουστεί φήμες για ενσωμάτωση στο Xbox One.

Τελικά, τίποτε από τα δύο δεν προχώρησε για εμπορική χρήση, αλλά το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας αποφάσισε να εξελίξει την ιδέα της με την προσθήκη extra καμερών, tablets και βιντεοπροβολέων έτσι ώστε να προβάλει web περιεχόμενο σε τοίχους και τραπέζια. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μαζί τους!

Το concept ονομάζεται SurroundWeb και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι του μέλλοντος. Για παράδειγμα, ο χρήστης βρίσκεται στην κουζίνα και διαβάζει απευθείας στο τραπέζι του την συνταγή που τον ενδιαφέρει ή τοποθετεί μια μπύρα στο τραπέζι του σαλονιού και εμφανίζονται δίπλα οι θερμίδες.

Η Microsoft τονίζει ότι οι πληροφορίες που καταγράφουν οι κάμερες από το σπίτι δεν αποστέλλονται πίσω στις ιστοσελίδες, εξασφαλίζοντας έτσι την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Αρκετά ενδιαφέρον, αλλά μάλλον θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να δούμε κάτι τέτοιο στην πράξη.

[Microsoft]

Loading