Η Microsoft σε συζητήσεις για εξαγορά της ομάδας του CyanogenMod

cyanogen-inc

Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος Android είναι η δυνατότητα να εγκαταστήσεις στη συσκευή σου custom ROMs για να έχεις μια διαφορετική εμπειρία σε σύγκριση με τα skins των εταιρειών ή ακόμη και με το stock Android που προσφέρει η Google.

Η διασημότερη, ίσως, custom ROM που κυκλοφορεί είναι η CyanogenMod και δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχτηκε από την OnePlus για τη συσκευή της, ούτε φυσικά είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δημιουργός της έστησε και αντίστοιχη εταιρεία (Cyanogen Inc.). Μάλιστα, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν εξαιρετικά καλά για την εταιρεία, αφού ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για εξαγορά της οι Amazon, Samsung και Yahoo, ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενδεχόμενη εμπλοκή της Microsoft.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, πραγματοποίησε συνάντηση με την ομάδα της Cyanogen Inc. για να εξετάσει κατά πόσο θα μπορούσαν να συνεργαστούν ή ακόμη και να τους εξαγοράσουν. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η Microsoft σκέφτεται να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο Android OS ή αν απλά ενδιαφέρεται για το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας ώστε, για παράδειγμα, να βελτιώσει το Windows Phone OS. Εσείς τι πιστεύετε;

[via]

Loading