Microsoft: Σταδιακά θα ενοποιήσουμε τα Windows 8, Windows RT και Windows Phone 8

 win_ballmer

Είναι προφανές ότι το ιδανικό για μια εταιρεία θα ήταν να έχει ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα για όλες τις συσκευές της (laptop/smartphone/tablet) και δεν είναι μυστικό ότι τόσο η Google, όσο και η Apple κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρώτη με ενοποίηση των Chrome OS - Android OS και η δεύτερη με διαρκή ενσωμάτωση στοιχείων του iOS στο OS X.

Τώρα, έρχεται η επιβεβαίωση και από τη Microsoft (διά στόματος της Julie Larson-Green) ότι δουλεύει επάνω στην ενοποίηση των Windows 8, Windows RT και Windows Phone, αλλά κάτι τέτοιο θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να υλοποιηθεί:

"Αυτή τη στιγμή έχουμε το Windows Phone OS, το Windows RT και το Windows 8. Δεν πρόκειται, όμως, να συνεχίσουμε και με τα τρία. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα πιο φορητό λειτουργικό σύστημα, χωρίς να έχει επιπτώσεις στην αυτονομία της μπαταρίας ή την ασφάλεια, αλλά ίσως να μην είναι τόσο ευέλικτο"

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια από τις τρεις εταιρείες θα καταφέρει να προσφέρει στον χρήστη ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα για όλες τις συσκευές και με τι επιτυχία. Εσείς που θα ποντάρατε;

[via]

Loading