Microsoft: 60 εκατ. πωλήσεις Windows 8 μέχρι σήμερα και οριστικό τέλος για το Messenger στις 15 Μαρτίου

Windows 8 Microsoft Store

Η Microsoft ανακοίνωσε 60 εκατομμύρια πωλήσεις αδειών για το Windows 8 από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το νεότερο λειτουργικό της εταιρείας τον Οκτώβριο του 2012. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται οι άδειες αυτών που αναβάθμισαν στο Windows 8 καθώς και οι πωλήσεις του λειτουργικού στους OEM κατασκευαστές για χρήση σε tablets, PC και notebooks.

Η Microsoft θεωρεί ότι η πορεία τoυ Windows 8 ακολουθεί παρόμοια τροχιά με αυτή του Windows 7 όταν αυτό είχε πρωτοκυκλοφορήσει. Ταυτόχρονα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εφαρμογών στο Windows Store τετραπλασιάστηκε με τις λήψεις να έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δύο μήνες μετά την γενική διαθεσιμότητα του καταστήματος.

Η εταιρεία γνωστοποίησε, τέλος, στους χρήστες του Windows Live Messenger το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας στις 15 Μαρτίου (εκτός και ζείτε στην Κίνα όπου η υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί μέσω τρίτης εταιρείας). Το Windows Live Messenger ως γνωστόν θα αντικατασταθεί από το Skype που η Microsoft εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2011.

[via Microsoft]

 

Loading