MIT AGNES Suit, η στολή που προσομοιώνει πώς νιώθεις στα 70 σου! [Video]

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι είναι κυρίως οι δυσκολίες στην κίνηση και την όραση, κάτι που συχνά τους κάνει να νιώθουν λιγότερο ανεξάρτητοι και ασφαλείς με το περιβάλλον τους και να περιορίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Αν σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις τις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας, έρχεται η νέα στολή που θα σε κάνει να νιώσεις για τα καλά πώς είναι να είσαι ηλικωμένος!

Η δημιουργία ανήκει στο MIT Agelab και έχει σα στόχο να προσομοιώσει την ηλικία των 70 ετών, έτσι ώστε μηχανικοί, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να δουν τη ζωή από άλλη οπτική γωνία και να προσαρμόσουν τη δουλειά τους στις ανάγκες των ηλικιωμένων. Εξάλλου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αντιληφθείς τα προβλήματα του άλλου, από το να έρθεις στη θέση του έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Η νέα στολή ονομάζεται AGNES (Age Gain Now Empathy System) και φορώντας την αρχίζεις να μη βλέπεις καλά, ο λαιμός σου γίνεται δύσκαμπτος, ο δρασκελισμός σου μειώνεται και γενικότερα δεν έχεις τις αντοχές που είχες.

Με άλλα λόγια, λίγα λεπτά με τη στολή είναι αρκετά για να σε πείσουν να δίνεις πάντοτε τη θέση σου στα άτομα της τρίτης ηλικίας και να τους παρέχεις απλόχερα τη βοήθεια σου κάθε φορά που τη χρειάζονται...


Meet MIT AgeLab's AGNES

[πηγή fastcodesign]
Loading