Νο1 κατασκευαστής smartphones στις ΗΠΑ η Samsung με 26% [Q3 2012]

Σύμφωνα με αναφορά της comScore για το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Samsung κατόρθωσε να τερματίσει στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones στις ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς 26% (μικρή άνοδος 0.4), ακολουθούμενη από τις LG με ποσοστό 17.7% (πτώση 1.1) και Apple με 17.5% (άνοδος 2.4%). Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Motorola και HTC με μερίδια αγοράς 10.9% και 6.2% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις mobile πλατφόρμες, η Google (με το Android) εξακολουθεί να απολαμβάνει μια άνετη πρωτιά με ποσοστό 52.5% ακολουθούμενη από την Apple και το iOS με 34.3%. Αρκετά πιο πίσω βρίσκονται οι RIM με 8.4% και Microsoft με 3.6%, ενώ το Symbian της Nokia παραμένει σε τραγικά χαμηλά επίπεδα με μόλις 0.6%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μελέτη της IDC για το ίδιο διάστημα έδειξε ότι το Android κατόρθωσε να κατακτήσει το 75% της παγκόσμιας αγοράς έναντι μόλις 14.9% του iOS ή με πιο απλά λόγια από τα 181 εκατομμύρια smartphones που πουλήθηκαν, τα 136 εκατομμύρια ήταν Android.

[via AndroidCommunity]

This entry was posted in Android, Apple, iOS, Mobiles, Samsung. Bookmark the permalink.
  • Fotis Poggas

    mipos giati oloi oi alloi ( ektos apple ) poulane apo 25 diaforetika smartphones eno i apple mono ena????
    i maxi einai apple vs all!!!!

  • Savvas Arapoglou

    Η Apple πουλαει 3 συσκευες, iPhone 4/4S/5. Απο κει και περα ειναι επιλογη της καθε εταιρειας να υπηρετει οποιο/α market segment επιθυμει. Η πραγματικοτητα ομως δεν αλλαζει και η ψαλιδα κλεινει καθως ο κοσμος αρχιζει να κατανοει και να βλεπει το αληθινο προσωπο της Apple και το ποσο φυκια πουλαει στην μετα Jobs εποχη και να στρεφεται σ’ εξισου ποιοτικες εναλλακτικες.

  • Pingback: Q3 2012: Πρωτιά για Samsung και Android, άνοδος για Apple και πτώση για Nokia [Stats]()

  • Pingback: Το Android OS γιορτάζει 5 χρόνια! [Video]()