Ο δημιουργός του Monkey Island ζητά πίσω τα δικαιώματα από τη Disney για να φτιάξει νέο επεισόδιο!

monkey

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, πλέον, ότι από το 2012 το θρυλικό studio LucasArts έχει περάσει στα χέρια της Disney με αποτέλεσμα να της ανήκουν μεταξύ άλλων τα ιστορικά Maniac Mansion, Zak McKracken, Indiana Jones, Grim Fandango, Monkey Island, Full Throttle, Afterlife και φυσικά τα Star Wars. Δυστυχώς, όμως, μόλις 6 μήνες μετά την εξαγορά η Disney ανακοίνωσε το κλείσιμο του studio με αποτέλεσμα τα IPs να μείνουν για πάντα στο χρονοντούλαπο και εμείς μόνο με τη χαρά των remastered εκδόσεων (βλ. Grim Fandango).

Αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς στην ιστορία του gaming και γι' αυτό ο Rob Gilbert αποφάσισε να ζητήσει από τη Disney να του πουλήσει τα δικαιώματα των Monkey Island και Maniac Mansion, αφού η τελευταία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αποχωρήσει γενικότερα από τον τομέα ανάπτυξης παιχνιδιών και δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα πέραν του να δίνει άδεια σε άλλους developers για χρήση των IPs της.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Rob Gilbert σκόπευε από το 2012 να δημιουργήσει ένα νέο Monkey Island και είχε αποκαλύψει στο Eurogamer ότι θα ήθελε να έχει τα δικαιώματα ο ίδιος για να υλοποιήσει πραγματικά αυτό που έχει στο μυαλό του. Ο ίδιος φυσικά αναγνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει συγκεκριμένα τη Disney να του πουλήσει πίσω τα δικαιώματα και μάλιστα αναφέρει ότι αν ήταν οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, τότε θα είχε περισσότερες πιθανότητες. Παράλληλα, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την πολιτική της εταιρείας να "κάθεται" επάνω στα πνευματικά δικαιώματα...

Δώστε στον άνθρωπο τα δικαιώματα να δούμε νέο Monkey Island! Άντε τελειώνετε...

[via]

Loading