Περισσότερα θανατηφόρα τροχαία νέων λόγω πληκτρολόγησης SMS παρά αλκοόλ!

texting-while-driving

Νέα έρευνα που διεξήγαγε το Cohen Children’s Medical Center της Ν. Υόρκης έδειξε ότι η No1 αιτία θανάτου σε τροχαία ατυχήματα εφήβων στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον η κατανάλωση αλκοόλ αλλά η πληκτρολόγηση SMS πίσω από το τιμόνι!

Πράγματι, τη χρονιά που μας πέρασε περισσότεροι από 3.000 νέοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300.000 τραυματίστηκαν από το συνδυασμό μηνυμάτων και οδήγησης και αντίστοιχα 2.700 και 282.000 λόγω αλκοόλ.

Η έρευνα εξέτασε 8.947 εφήβους ηλικίας 15-18 ετών, με το 49% των αγοριών και το 45% των κοριτσιών να παραδέχονται ότι στέλνουν μηνύματα την ώρα που οδηγούν. Σύμφωνα με τον επικαφαλής της έρευνας Dr. Andrew Adesman, η πληκτρολόγηση μηνυμάτων κατά την οδήγηση ευθύνεται για περισσότερα θανατηφόρα τροχαία από το αλκοόλ διότι “οι νέοι δεν πίνουν 7 ημέρες τη βδομάδα, ωστόσο ασχολούνται με τα smartphones τους πάντα και παντού”.

 

Με σκοπό να μειώσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από την αποστολή μηνυμάτων κατά την οδήγηση, η Μ. Βρετανία σκοπεύει με τη σειρά της να λάβει σύντομα αυστηρότερα μέτρα και συγκεκριμένα να αυξήσει κατά 50% τα πρόστιμα για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από £60 σε £90.

[via]

This entry was posted in Featured, Misc. Bookmark the permalink.
  • Από £60 σε £90?
    Βάλτο £1000 ή £2000 να δεις αν θα το τολμήσει κανένας!

  • Αφαιρεση διπλωματος για 5 χρονια σε οποιον μιλα η γραφει με το κινητο στο αμαξι… Υποχρεωτικη τοποθετηση καρ_κιτ,με μπλου_τουθ σε καθε οχημα,και φυσικα σε ολα τα νεα οχηματα,απο τις αντιπροσωπειες…

  • Δεν θελω να φανω ακαρδη, αλλα οποτε ακουω για μεθυσμενο που οδηγουσε και επαθε ατυχημα μονο θυμο νοιωθω παρα στεναχωρια.

  • RITSA

    Εύχομαι να μην πάρουν κάποιον αθώο στο λαιμό τους. Οσο γι’αυτούς ό,τι και να πάθουν τους αξίζει ! Μερικοί μαλάκες λιγότεροι !!

  • Pingback: SMS Racing: Μπορείς να οδηγείς και να στέλνεις SMS ταυτόχρονα; Για δοκίμασε... [Video]()