Moto X: Σήμερα η επίσημη παρουσίαση, νέες λεπτομέρειες για το οκταπύρηνο X8 SoC (system-on-chip)

meetmotox_teaser

Λίγες ώρες απομένουν για την παρουσίαση του περιβόητου Moto X και η εταιρεία συνεχίζει τα teasers στο Twitter από το hashtag #MeetMotoX, ενώ αποκαλύπτει μερικές νέες λεπτομέρειες για το oκταπύρηνο X8 SoC (system-on-chip) που χρησιμοποιεί η συσκευή.

Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του τμήματος Engineering, Iqbal Arshad, το X8 SoC διαθέτει δύο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης chips για την επεξεργασία των αισθητήρων, της οθόνης, της αφής, των ειδοποιήσεων, του ήχου και των μικροφώνων, τα οποία δεν είναι αρχιτεκτονικής ARM και επιπλέον είναι πλήρως αποκομμένα από τα υπόλοιπα chips έτσι ώστε να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους χωρίς να ξοδεύουν τη μπαταρία.

x8_soc

Ακόμη, το X8 SoC περιλαμβάνει έναν dual-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro χρονισμένο στα 1.7GHz, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις "βαριές" λειτουργίες της συσκευής, καθώς και quad-core GPU για την επεξεργασία των γραφικών. Σύμφωνα με τη Motorola, το X8 SoC είναι βελτιστοποιήμενο έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα κατά 50% σε σύγκριση με τους ανταγωνιστικούς επεξεργαστές.

Αυτά για την ώρα, θα έχουμε περισσότερα να πούμε αργότερα μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το Moto X. Μείνετε συντονισμένοι!

[via]

Loading