Η Motorola ζητά το 2.5% των πωλήσεων της Apple για παραχώρηση πατεντών

Η διαμάχη μεταξύ των Motorola και Apple για θέματα παντετών συνεχίζεται. Οι πατέντες αφορούν την τεχνολογία 3G/UMTS και καλύπτονται από την κατάσταση FRΑND για την οποία αυτή τη στιγμή η ΕΕ ερευνά τη Samsung.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Foss Patents, η Motorola αποφάσισε να παραχωρήσει στην Apple την απαιτούμενη αδειοδότηση, φυσικά όμως με το αζημίωτο. Αυτό που ζητά ως αντάλλαγμα είναι το 2.5% των πωλήσεων του αμερικανικού κολοσσού, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν εννοεί τις πωλήσεις όλων των συσκευών της ή αυτών που κάνουν χρήση της τεχνολογίας 3G.

Ακόμα και στη δεύτερη περίπτωση -που μοιάζει και πιο πιθανή- αν αναλογιστούμε ότι από το 2007 οι πωλήσεις iPhone έχουν αποφέρει στην Apple $93 δισ., αν δεχτεί τη συμφωνία της Motorola θα υποχρεωθεί να της παραχωρήσει το ποσό των $2.1 δισ., χωρίς να υπολογίσουμε καν τις πωλήσεις iPad 3G!

Πρόσφατα, η Motorola κέρδισε απόφαση κατά της Apple στη Γερμανία, με αποτέλεσμα η τελευταία να αναγκαστεί να αφαιρέσει (έστω και για λίγο) από το online κατάστημα της στη χώρα τα iPhone 3GS, iPhone 4 και iPad 2 3G.

[πηγή fosspatents]
Loading