To ρολόι που θα χτυπά για 10.000 χρόνια στα βουνά της Sierra Diablo!

Ποιος από εμάς δεν έχει παρακολουθήσει ταινίες στις οποίες οι ήρωες ανακαλύπτουν κρυμμένα αρχαία αντικείμενα που κάνουν κάτι μια φορά στα 10 εκατομμύρια χρόνια; Δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο, αλλά κάποιος δουλεύει στο να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο.

O Jeff Bezos, CEO της Amazon, αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ένα ρολόι το οποίο θα λειτουργεί για τα επόμενα 10.000 χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το που θα βρίσκεται το συγκεκριμένο ρολόι...

Αυτή τη στιγμή, στην οροσειρά Sierra Diablo, που απέχει ώρες από το κοντινότερο αεροδρόμιο, κατασκευάζονται σήραγγες προκειμένου το ρολόι να τοποθετηθεί σε μια σπηλιά, η οποία θα συνδέεται με 5 θαλάμους αφιερωμένους στις επετείους 1, 10, 100 και 10.000  χρόνων του ρολογιού!

Ο θάλαμος του πρώτου έτους είναι εφοδιασμένος με ένα πλανητοσκόπιο, ενώ ο δεύτερος θάλαμος (των 10 ετών) σχεδιάζεται να εφοδιαστεί με κάτι το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Οι υπόλοιποι θάλαμοι θα παραμείνουν κενοί, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να εγκαταστήσουν αργότερα τις δικές τους εορταστικές συσκευές!

Φανταστείτε, σε χιλιάδες χρόνια από τώρα εκατοντάδες άνθρωποι να συναντούν τυχαία το μυστηριώδες ρολόι, χωρίς να θυμάται κανείς πώς βρέθηκε εκεί. Τι κρίμα που δεν άφησε κάποιος και για εμάς κάτι παρόμοιο πριν από 10.000 χρόνια!

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading