H Mozilla τάσσεται και επίσημα κατά του CISPA

mozilla

Είχαμε αναφερθεί πριν λίγες μέρες στο νέο νομοσχέδιο με το όνομα CISPA που έχει μεγάλη υποστήριξη από πολλές εταιρείες του χώρου, όπως Google, Facebook, Intel, Oracle, Microsoft κτλπ και αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στη Γερουσία των ΗΠΑ σύντομα. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να αναγκάσει ιδιωτικές εταιρείες και ιστοσελίδες να προσφέρουν πληροφορίες σχετικές με τον χρήστη εφόσον ζητηθεί από κάποια κυβερνητική οργάνωση.

Η Mozilla σήμερα, ωστόσο, ανακοινώνει με δήλωσή της στο Forbes την αντίθεσή της με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χωρίς, βέβαια, να μην αναγνωρίζει ότι χρειάζονται καλύτερα μέτρα προστασίας σε μια γενικότερη βάση. Η Mozilla αναφέρει ότι το CISPA έχει ένα ευρύ και ανησυχητικό φάσμα επιρροής που εκτείνεται πολύ παραπέρα από την ασφάλεια στο Internet και παραβιάζει την ιδιωτικότητα μας.

Είναι θετικό να βλέπουμε εταιρείες και οργανισμούς του μεγέθους της Mozilla να λαμβάνουν και επίσημα θέση σε τέτοια σημαντικά ζητήματα που μπορεί να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Internet. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

[via TheVerge]

Loading