Mozilla Firefox: Τέλος στην υποστήριξη των Windows XP/Vista μέσα στο 2017

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά ακόμη υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows XP και Vista στους υπολογιστές τους, παρά το γεγονός ότι η Microsoft και η πλειοψηφία των δημιουργών third-party εφαρμογών και προγραμμάτων έχουν σταματήσει επίσημα την υποστήριξη τους.

Η τελευταία δημιουργός που αφήνει οριστικά στο παρελθόν τα Windows XP / Vista είναι η Mozilla, η οποία ανακοίνωσε πως μέσα στο 2017 θα σταματήσει ολοκληρωτικά την υποστήριξη του web browser Firefox για αυτές τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Η αρχή θα γίνει τον Μάρτιο με την παραπομπή αυτών των χρηστών στην Extended Support Release έκδοση του Mozilla Firefox, η οποία περιλαμβάνει ελάχιστες βασικές αναβαθμίσεις λειτουργιών, και από το Σεπτέμβριο θα σταματήσει οριστικά την διανομή ενημερώσεων ασφαλείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να λειτουργεί ο web browser σε Windows XP και Vista, ωστόσο, οι υπολογιστές των χρηστών θα είναι στο εξής εκτεθειμένοι σε πληθώρα κινδύνων.

[Mozilla]

Loading