Mozilla Firefox 51: Νέα έκδοση με έμφαση στην ασφάλεια και υποστήριξη των WebGL 2 και FLAC [Video]

Η Mozilla κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Firefox 51 για Windows PC, macOS και Linux, η οποία φέρνει μαζί της πολύ ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά και για πρώτη φορά σε web browser την υποστήριξη του πρωτοκόλλου WebGL 2 για 3D γραφικά επόμενης γενιάς στις ιστοσελίδες (οι developers ρίξτε μια ματιά εδώ).

Επιπλέον, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα του οργανισμού είναι η ασφάλεια του χρήστη. Γι' αυτό, ο Firefox 51 ενσωματώνει νέα λειτουργία που ειδοποιεί τον χρήστη για κάθε φορά που μια ιστοσελίδα ζητά το password του χωρίς, όμως, να του προσφέρει ασφαλή σύνδεση (όπως HTTPS).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην απόκριση και την ταχύτητα, καθώς ο Firefox 51 καταναλώνει πλέον μικρότερο ποσοστό της επεξεργαστικής ισχύος του υπολογιστή και προσφέρει βελτιωμένη απόδοση των videos ακόμη και σε παλαιότερους υπολογιστές.

Τέλος, έχει προστεθεί zoom button στην address bar για εύκολη και άμεση μεγέθυνση/σμίκρυνση στη συγκεκριμένη καρτέλα, δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης του password προτού το αποθηκεύσει ο χρήστης στον ενσωματωμένο password manager και -- για τους φανατικούς του καλού ήχου -- ο Firefox 51 υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων FLAC.

[Mozilla]

Loading